Pasajele rutiere din București vor scăpa de inundații: Investiție de 8 milioane euroConsiliul General al Municipiului București a aprobat, joi, o investiție de 8 milioane de euro pentru ca pasajele rutiere din București să nu se mai inunde la fiecare ploaie mai puternică. Mai exact, municipalitatea va moderniza sistemele de colectare și evacuare a apelor meteorice aferente pasajele subterane Mărășești, Lujerului, Unirii, Victoriei și Jiului. Proiectul a fost adoptat de Consiliul General al Municipiului București.

8 milioane euro pentru evitarea inundarii pasajelor subterane rutiere din Bucuresti
8 milioane euro pentru evitarea inundării pasajelor subterane rutiere din București

Conform proiectului aprobat joi în Consiliul General,modernizarea sistemelor de colectare și evacuare a apelor meteorice aferente pasajele subterane Mărășești, Lujerului, Unirii, Victoriei și Jiului va costa 34,9 milioane lei (aprox. 8 milioane euro).

"Cu excepția pasajului Mărășești, al cărui sistem de colectare și evacuare a apelor meteorice a fost înlocuit în anul 2009 aproape în întregime, rămânând doar câteva tronsoane de tunuri de beton din rețeaua existentă, restul pasajelor construite în jurul anilor 1980, mai exact 1986-1987, au deja o vârstă de cca 27 ani. În tot acest interval nu s-au realizat lucrări de înlocuire a rețelelor existente sau de înlocuire/reabilitare a bazinelor de retenție, ci doar de întreținere prin curățări și reparații rare. Scopul implementării proiectului constă în conformarea cu cerințele de protecția mediului și reducerea riscului de inundare din perimetrul amplasamentelor ", se precizează în raportul de specialitate întocmit de Primăria Capitalei. 

Finanțarea investiției se va face din alocații de la bugetul local, si/sau credite interne sau externe, alte surse de finanțare acordate de Uniunea Europeană. 

Etichete: inundaţii, Pasajul Lujerului, Pasajul Mărăşeşti, Pasajul Unirii, primăria

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE