Pasajele subterane de la Charles de Gaule şi Piaţa Presei Libere au primit avizul Ministerului Culturii. VEZI PROIECTELECele două pasaje vor fi dezbătute miercuri în Comisia de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Capitalei.

Proiectul pasajului de la Charles de Gaulle a fost modificat faţă de prima variantă prezentată. Conform noului proiect, intrarea în pasaj nu se va mai face de pe bretelele laterale ale Bulevardului Aviatorilor, ci chiar de pe bulevard. În pasaj şoferii vor avea la dispoziţie câte două benzi pe sens. La suprafaţă, în dreptul rampelor vor fi câte două benzi pe sens, pentru ca apoi pe deasupra pasajului să rămână trei benzi pe sens. Se va intra în pasaj imediat dupa statuia Aviatorilor, se va trece pe sub Piata Charles de Gaulle şi se va ieşi la suprafaţă înainte de ambasada Chinei.

Pasajul de la Piaţa Presei Libere va avea forma literei Y. Se va intra în subteran de pe Șoseaua Bucureşti-Ploieşti, din dreptul Fântânii Mioriţa, şi va ieşi prin două pasaje subterane spre Bd. Kiseleff şi spre Bd. Expoziţiei. Accesul în subteran nu se va face prin mijlocul şoselei, ci prin lateral, pe partea dreaptă pe sensul de mers dinspre Ploieşti, printr-o rampă de coborâre.

Rampa de ieşire va fi plasată pe bulevardul Kiseleff tot pe partea dreaptă, pentru a nu schimba profilul actual al bulevardului. Pe bulevardul Expoziţiei, rampa de ieşire se va afla pe mijlocul şoselei. Pasajul va fi cu sens unic pe direcţia DN1-Bd. Kiseleff, neexistând intrare în subteran dinspre Arcul de Triumf. În planul de urbanism zonal sunt prevăzute şi parcări subterane, la Casa Presei şi în zona actualului capăt al tramvaiului 41. De altfel, aici ar urma să fie şi un nod intermodal, adică o staţie comună pentru tramvai, autobuz şi metrou prin viitoarea magistrala 1 Mai – Otopeni, aflată deocamdată în stadiu de proiect.

Cum va arăta pasajul:

Etichete: aviz, Kelemen Hunor, ministrul Culturii, Pasaj Charles de Gaulle, Pasaj Piaţa Presei Libere, promo

0/0 COMENTARII
Mimi
01 mar 13:14
+0
VOTURI
-0

Tot regii asfaltului primesc sute de milioane degeaba pentru campania PDL !!!!! Ca si udmr e in campanie!!!!

Alex73
29 feb 23:34
+0
VOTURI
-0

Mafia Kelemen-Kerekes loveste din nou!

Mioara
01 mar 13:13
+0
VOTURI
-0

UDMR va plati pentru tot ce a facut in astia 3 ani! Pentru ca asa se intampla daca un ungur din Harghita vine cu pluta la Bucuresti sa dea avize pentru unguri de-ai lui!!!

costel
29 feb 17:20
+0
VOTURI
-0

Si cu banii cheltuiti in 2010-2011 pe refacerea infrastructurii bulevardului de la Ambasada CHINEI-si pana la statuia Aviatorilor (inclusiv asfaltare ,borduri etc + luni de nervi si asteptare in trafic ) cum se justifica !!!!! RUSINE RUSINE

Ioana Alexandra Ghinda
29 feb 17:22
+0
VOTURI
-0

Aceasta este calitatea asfaltului in Romania. Peste tot in aceasta tara, asfaltul crapa pe perioada iernii.

Corneliu Vladescu
29 feb 11:25
+0
VOTURI
-0

A avizat Hunor construirea a doua pasaje,tocmai acum,spre sfarsitul mandatului sau;e clar ca Hunor nu va mai gestiona cultura romana in 2012,dar Sorin Oprescu va fi tot edil sef!Da-i Doamne ungurului mintea de pe urma!

pepsi
29 feb 13:47
+0
VOTURI
-0

Si care e problema daca Oprescu va fi primarul Bucurestiului? Sa se construiasca , sa fie traficul mai lejer in Bucuresti...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE