Pasajul Bd. Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu prinde contur. Cum arată ACUM GALERIE FOTOLucrările la pasajul suprateran de pe Bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu avansează vizibil. În galeria foto alăturată puteţi vedea cum arată acum pasajul care ar urma să fie gata până la sfârşitul acestui an.

Până acum s-au făcut lucrări atât la rampa de acces, care s-a înălţat foarte mult, au început să se introducă în pământ profilele metalice, s-au finalizat elevaţiile pe malul drept şi s-au pus grinzile peste pod, potrivit utilizatorului TibiV, care a postat imagini de la faţa locului pe forum.peundemerg.ro.

La finele săptămânii trecute s-a executat şi suprabetonarea podului în amonte.

Anterior s-au spart capetele pilotilor forati de la culeea de pe malul drept a podului de la nivelul solului (jumatatea de pod din amonte), iar pe malul malul stang s-au finalizat armaturile de la imbinarea celor doua sectiuni de grinzi.

Pasajul suprateran Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu şi străpungerea Bd. N. Grigorescu – Splai Dudescu fac parte din inelul median de circulaţie al Capitalei. Inelul median va fi întregit cu:

- închiderea inelului median pe arcul nordic – modulele 2, 3 şi 4, între str. Gherghiţei – intrare A3 şi Bd. Aviaţiei – str. Barbu Văcărescu,

- nod rutier Ciurel – Virtuţii – Splaiul Independenţei

- pasajul suprateran Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu şi străpungere Bd. N. Grigorescu – Splai Dudescu

- pasaj suprateran peste calea ferată (Heliade între vii – Şos. Pantelimon).

Pasajul suprateran Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu şi străpungerea Bd. N. Grigorescu – Splai Dudescu vor asigura descarcarea traficului de pe artera Vitan - Barzesti, si, odata cu finalizarea A3, vor asigura dirijarea traficului catre zona de sud a orasului.

Lucrările la Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, care va face legătura între cele două maluri ale Dâmboviței, în zona CET Sud, au fost reluate în primăvara anului trecut, după ce acest proiect de infrastructură a fost abandonat şi întârziat cu patru ani din cauza exproprierilor. Proiectul a fost demarat în martie 2010 și ar fi trebuit încheiat la sfârșitul anului 2012. Lucrarea s-a blocat însă la scurt timp, după ce se finalizase doar 20% din proiect. Blocajul a apărut întrucât Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu a aprobat exproprierile, estimate la o valoare de 35 milioane lei (8 milioane euro). Proiectul s-a deblocat după aproape patru ani. Astfel, constructorul s-a întors pe șantier abia în martie 2014. Între timp, Primăria Capitalei a refăcut calendarul proiectului și stabilit un nou termen pentru finalizarea lucrărilor.

"Dacă lucrurile merg cum trebuie, estimăm că la sfârșitul lui 2015 vom termina", a declarat anterior pentru B365.ro, Ion Dedu, director al Direcției de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

Proiectul Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu prevede construirea unui pasaj suprateran peste râul Dâmboviţa la intersecţia bulevardului Nicolae Grigorescu cu Splai Dudescu. Pasajul va avea câte două benzi pe sens şi un scuar median de 12 metri. În lateralele acestui pasaj vor fi construite la nivelul solului două poduri cu câte trei benzi pe sens.

În prezent, valoarea totală actualizată a proiectului Străpungere Bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu se ridică la 365.855.000 lei (82 milioane euro), de peste trei ori mai mult faţă de indicatorii tehnico-economici aprobaţi iniţial, în februarie 2006. Potrivit hotărârii CGMB de atunci, lucrarea ar fi costat 118 milioane lei (27 milioane euro). Câteva luni mai târziu, costul a fost majorat cu 60%. Astfel, potrivit Hotărârii 268 din noiembrie 2006, valoarea totală a lucrării a ajuns la 193 milioane lei (44 milioane euro). Potrivit lui Ion Dedu, în acest caz, indicatorii tehnico-economici au fost actualizaţi cu indicele de inflaţie, conform prevederilor legale.

Etichete: grigorescu splai dudescu, Nicolae Grigorescu, pasaj, pasaj rutier, pasaj suprateran, realitatea, Splai Dudescu, Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu

0/2 COMENTARII
paul
07 aug 15:06
+0
VOTURI
-0
Ar fi fost si mai bine daca punea-ti niste poze de ieri, adica cit mai actuale si nu le luati tot timpul de forumuri. Doar locuiti in Bucuresti, aparat foto aveti si la mobil ... Mai dati si voi o fuga pina la locul faptei si mai lasati copy paste. mai ales daca castigati bani... aia o fac din pasiune, voi nici pe bani n-aveti chef sa va miscati ...
ggg
07 aug 13:03
+0
VOTURI
-0
vestul are o problema cu fluiditatea traficului..... maniu este supraaaglomerat si nu este sincronizat corect ... nu ai nici o sansa sa iesi din bucuresti fara sa te opresti pe la x semafoare ...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE