Pasajul rutier de la Piaţa Presei se face cu 18,2 milioane euro. VEZI DETALII ȘI VIDEOPasajul Piata Presei Libere va fi construit in zece luni (Foto: Search Corporation)
Pasajul Piața Presei Libere va fi construit în zece luni (Foto: Search Corporation)

Contractul de proiectare şi execuţie a Pasajului Piaţa Presei Libere a fost atribuit Asocierii SC Apolodor Demolari SRL-SC Eurovia Construct International – SC Tehcon & Edilitare şi Infrastructura SRL – SC Consitrans SRL. Valoarea finală pentru care a fost atribuit contractul este de 74,9 milioane lei (18,2 milioane euro). La acest contract se adaugă şi cel pentru consultanţă, pentru care Primăria Capitalei este dispusă să plătească 70.000 de euro. Durata contractului de consultanţă este de 130 de luni, din care 10 luni pe perioada de proiectare şi execuţie a lucrărilor şi 120 de luni pe perioada de garanţie.

Pasajul subteran de la Piaţa Presei Libere va face legătura între Șos. Bucureşti – Ploieşti şi bulevardele Kiseleff şi Mărăşti. Lungimea totală a lucrării va fi 740 de metri din care pasajul propriu zis va avea 190 m, iar rampele vor avea o lungime de 140 m şi o lăţime de 7,8 m. Se va intra în pasaj de pe Șoseaua Bucureşti-Ploieşti, din dreptul Fântânii Mioriţa şi se va ieşi fie spre Bd. Kiseleff, fie spre Bd. Mărăşti. Astfel, aproximativ la jumătatea pasajului, se va realiza o ramură ce asigură ieşirea spre bulevardul Mărăşti. Această ramură va fi alcătuită dintr-un tronson de tunel cu o lungime de 130 m şi o rampă de ieşire cu o lungime de 140 m.

"După realizarea PUZ-ului de către firma câştigătoare a licitaţiei şi aprobarea acestuia de organismele abilitate, va fi eliberată autorizaţia de construire şi vor fi demarate lucrările", au precizat pentru B365.ro, reprezentanţii Primăriei Capitalei.  Construcţia pasajului este programată să înceapă în acest an şi va dura zece luni.

Vezi propunerea pentru amenajarea pasajului din partea Search Corporation:

Etichete: contract, pasaj, pasaj subteran, Piaţa Presei Libere, Primăria Capitalei, promo, realitatea

0/0 COMENTARII
Helios
20 iun 12:44
+0
VOTURI
-0

Stati linistiti. Nu va fi niciun pasaj. Il opreste mizeria de Udrea si pe asta, asa cum s-a intamplat si cu Buzestiul.

stiatzik
20 iun 15:31
+0
VOTURI
-0

pai vine campania electorala.. crezi ca i-ar sta bine lui oprescu cu inca un pasaj terminat ? :)).. aici nici nu poa' sa o bage pe aia cu "inceput de basescu"

andrei
20 iun 12:27
+0
VOTURI
-0

Au muncit 2 ani pentru pasajul de la baneasa, care e de 2 ori mai mic. Mai e nevoie sa comentam ?

Bogdan
20 iun 10:57
+0
VOTURI
-0

Odata cu aceasta lucrare ar trebui create si 2 benzi speciale de intrare dinspre Kiseleff spre DN1, fara oprire la un semafor, si fara trecere prin sensul giratoriu respectiv.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE