Pasajul Dna Ghica-Chișinău s-a scumpit cu 1,7 milioane euro, la un an de la inaugurarea electoralăÎn decembrie 2012, cu doar o săptămână înainte de alegerile parlamentare, primarul general Sorin Oprescu inaugura pasajul Doamna Ghica - Chișinău, împreună cu premierul Victor Ponta. Inaugurarea a fost făcută însă numai de ochii lumii pentru că lucrarea nu era terminată. De fapt, abia în octombrie 2013, Primăria Capitalei a atribuit un nou contract pentru continuarea și finalizarea lucrărilor la pasajul Doamna Ghica-Chișinău. Constructorul va mai încasa astfel încâ 1,7 milioane euro pentru această lucrare. 

Pasajul Dna Ghica - Chisinau s-a scumpit cu 1,7 milioane euro la un an de la inaugurare
Pasajul Dna Ghica - Chisinau s-a scumpit cu 1,7 milioane euro la un an de la inaugurare

Pe 24 octombrie 2013, Primăria Capitalei a atribuit Asocierii S.C.T Bucuresti S.A. – Tecnic Consulting Engineering Romania S.R.L un contract de lucrări având ca obiect continuarea și finalizarea lucrărilor la obiectivul de investiții: „Artera Doamna Ghica Chișinau și Pasaj Suprateran”. Valoarea contractului este de 7,5 milioane lei cu TVA (1,7 milioane euro). 

Contractul a fost atribuit însă la aproape un an de la inaugurarea lucrării. Astfel, în decembrie 2012 primarul general, Sorin Oprescu, împreună cu premierul Victor Ponta, au inaugurat pasajul în plină campanie electorală. Cu toate acestea, lucrarea nu este finalizată în întregime nici acum. 

Ca urmare a inaugurării cu iz electoral, în condițiile unei lucrări neterminate, traficul se bloca la cele două ieșiri.

"Pasajul este terminat de un an de zile. Acum se lucrează la bretelele de acces, de lângă pasaj. Ele vor fi terminate în 2-3 săptămâni", a precizat pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv al Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei. 

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica - Chişinău au fost reluate în luna martie 2012, după o pauză de aproape 2 ani şi jumătate în care amenajările iniţiale s-au degradat sau au fost prădate de hoţii de fier vechi. Lucrările începuseră iniţial în 2006, dar firma de construcţii a părăsit şantierul după un an pentru că Primăria a decis rezilierea contractului "având in vedere calitatea defectuoasa a proiectului precum şi solicitarile venite din partea constructorului privind majorarea valorii initiale a contractului cu mai mult de 100 la suta", potrivit unui răspuns al municipalităţii la solicitarea B365.ro.

Ce presupune proiectul

Obiectivul, intitulat oficial "Strapungere D-na Ghica - Bd. Chisinau şi pasaj suprateran peste calea ferata" constă în refacerea şi modernizarea străzii d-na Ghica, până la calea ferată din zonă şi apoi continuarea străzii până la Circul Foamei din Piaţa Delfinului, spre b-dul Chişinău. Artera are 4 benzi de circulatie, câte două pe fiecare sens, o lungime totală cca 1.8 km şi o lăţime cuprinsă între 21 şi 70 m.

Lucrările presupun echiparea şi dotarea cu reţele de utilităţi a străzilor, marcaje rutiere, amenajarea trotuarelor şi a spatiilor verzi, iluminat public şi amenajarea de locuri de parcare.

În cadrul acestui proiect au fost amenajate şi 136 de noi locuri de parcare (136), distribuite astfel: 13 locuri la Policlinica Delfinului, 20 la Fabrica de Mobila, 91 langa breteaua podului Dna Ghica, 12 in zona de intrare catre pod (Heliade intre Vii).

De asemenea, au fost amenajate spatiile verzi pe intreaga lungime a lucrarii si au fost refacute retelele edilitare din intreaga zona. Realizarea noii artere a presupus si infiintarea trotuarelor, asigurarea iluminatului public, semnalistica rutiera, dar si realizarea legaturilor la nivelul solului cu rampele pasajului.

Totodata, în cadrul proiectului a fost realizat și un pasaj suprateran care  traversează linia de cale ferata si care face legatura intre cele doua segmente ale arterei rutiere Doamna Ghica. Această lucrare promite să fluidizeze traficul de pe INELUL PRINCIPAL şi de pe Şoseaua Fundeni prin închiderea Inelului Median în zona de vest şi să creeze o legătura mai rapidă între cartierele Colentina, Pantelimon, Balta Albă, Berceni.

Etichete: Doamna Ghica, pasaj suprateran, realitatea, Sorin Oprescu

0/11 COMENTARII
Massai de Chișinău
06 dec 20:22
+0
VOTURI
-0
cata, ela, cristina - pe numele ei de fată Nastasia Moldovanu (pe facebook nastasia.moldovanu), o cucoană din Chișinău care s-a mutat în București și a rămas extaziată de „realizările” „marelui” doctor-primar Oprescu... Să vedeți și ce prieteni are pe Fâsbuc - numai oameni unul și unul, din toate partidele politice, „ca românul imparțial”, inclusiv gașca de jurnaliști pierduți prin Irak. Jenant.

Cucoană! Ia-ți pastilele și lasă netul! Și lasă și Bucureștiul cu aceeași ocazie...
vallym
07 nov 22:07
+0
VOTURI
-0
du te dreaq cu oprescu tau cu tot
Geo
07 nov 20:48
+0
VOTURI
-0
Cristina ,Ela si Cata este aceiasi persoana pupincurista care face propagandata acestui securist Oprescu. Cel mai bun primar a fost Videanu,PUNCT
Oprica, mah !!!
07 nov 20:46
+0
VOTURI
-0
@ cristina, ela, cata, sebi, mada si alte nume pe care ti le dai singur cand comentezi...

Poduri? Despre ce poduri vorbesti? Cumva despre cel de la Mihai Bravu?
"Cladiri consolodate"? N-ai vrea sa dai si exemple? Millenium Building? Casele de pe Buzesti, Grivita?
Drumuri? Bd. Rebreanu? Vestitul bd Uranus?
Stadion? Serios? E oras european pentru ca are UN stadion? L-a inceput febletea ta, sau doar l-a terminat? Si chiar daca nu neg faptul ca Bucurestiului ii ajuta sa aiba un asemenea stadion, spagile care s-au dat si inca se invart sunt colosale... Dar cel de rugby ce are, sa nu fie modernizat? Sau Dinamo? Sau Ghencea? Sau Giulestiul?

Da-i inainte cu ideile tale. Dar poate iti pui si intrebari din ce ti-am raspuns eu. Si poate incepi sa gandesti cu capul tau, nu cu cel al sefului de campanie al spagarului-sef, independentul PSD-ist Oprescu!
cristina
07 nov 20:24
+0
VOTURI
-0
Bucurestiul sa schimbat foarte mult si in bine in ultimii ani. Argumentul meu in favoarea lui Oprescu nu este altul decat Bucurestiul in sine care a inceput sa arate a oras european: poduri, cladiri consolodate, drumuri, stadion etc.
ela
07 nov 20:23
+0
VOTURI
-0
Oprescu poarta toata responsabilitatea unui Bucuresti locuibil! uittati-va la primarii de dinainte si spuneti-mi apoi cine are mai multa responsabilitate.
cata
07 nov 20:23
+0
VOTURI
-0
poate in afara de Oprescu doar Basescu sa mai fi miscat ceva, dar in orice caz, marile schimbari acum s-au produs. inca o data zic, vedeti cu Bucurestiul in diversele etape de dupa Revolutie.
Corect
07 nov 12:37
+0
VOTURI
-0
Da, este mica, def s a cam miscorat ciolanul, nici Sefu' nu mai are asa mare trecere si sustinere si orice spaguta e binevenita. Si se mai si imparte intre Madalin Dumitru, Io Dedu si Florin Legea.
Slick
07 nov 12:14
+0
VOTURI
-0
Ca sa fim corecti: unde e surpriza? Poate in faptul ca suma e prea mica... :)
Corect
07 nov 12:03
+0
VOTURI
-0
Ca sa fim corecti: Madalin Dumitru - director general infrastructura, Ion Dedu si Florin Legea s au pus pe o spaga buna cu lucrarile suplimentare ;) Prietenii stiu de ce!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h