Pasajul Grigorescu nu va fi gata în 2017. Ce spun autorităţile despre proiectul de 75 MILIOANE LEIAmenajarea pasajului auto „Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu", care a început în 2010 şi ar fi trebuit să dureze maximum doi ani, nu va fi gata nici în 2017, Primăra Capitalei dând vina pe liniile electrice de înaltă tensiune, care sunt prea jos şi pe care nimeni nu le-a luat în calcul până acum.

Cand va fi GATA Strapungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu
Când va fi GATA Străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu

De mai bine de şapte ani, Primăria Generală a Municipiului Bucureşti a demarat lucrările de amenajare a unui nou pod peste Dâmboviţa şi a unui pasaj auto suprateran, care să facă legătura între Bulevardul Nicolae Grigorescu şi Splai Dudescu. În 2012, podurile suprateran şi cel de la nivelul Splaiului Independenţei ar fi trebuit deschise circulaţiei, dar nici în prezent proiectul nu este finalizat.

Cu toate că podul peste Dâmboviţa a fost amenajat, fiind disponibile câte trei benzi de circulaţie pentru fiecare sens de mers şi un trotuar cu o lăţime de aproximativ trei metri, acestea sunt blocate şi nu se permite traversarea sau întoarcerea autoturismelor prin această zonă. Deasupra acestui pod a fost construit un pasaj auto suprateran, cu câte trei benzi de circulaţie pe fiecare sens, pe care, de asemenea, nu se poate circula. În acest caz problema o reprezintă rampele de acces, însă, care nu au fost nici până astăzi amenajate.

Finalizarea obiectivului este condiţionată de contractarea unor lucrări ce nu au fost prevăzute în contractul de bază, şi anume: iluminat public, semaforizare şi separatoare de flux din beton. O altă problemă o reprezintă supraînalţarea liniilor de înaltă tensiune ce aparţin Transelectrica şi Enel în vederea asigurării gabaritului de siguranţă pe rampa de urcare pasaj şi pe pasaj. Se preconizează ca până la finele lunii octombrie 2017 să fie puse în funcţiune podurile la nivel (fără pasajul suprateran) şi artera cuprinsă între Bulevardul Theodor Pallady şi Splaiul Unirii", se precizează într-un răspuns al Primăriei Capitalei transmis MEDIAFAX.

Aşadar, nu se ştie când va fi gata pasajul „Grigorescu" fiindcă, în faza de proiectare, nimeni nu a luat în calcul liniile de înaltă tensiune care se află în acea zonă de zeci de ani, ci au constatat abia după ce a fost montată secţiunea centrală a podului, în momentul în care trebuia construită rampa de acces pe pod, că aceste cabluri electrice sunt prea jos şi pun în pericol viaţa muncitorilor.

Stadiul fizic actual al lucrărilor la pod este de 93%, cel al lucrărilor de drum este de74%, lucrări de apă – canalizare sunt finalizate în proporţie de 95%, astfel că, pe total obiectiv, apreciem că este realizat în proporţie de 85%", mai precizează reprezentanţii Municipalităţii.

La finalul anului trecut, Primăria Capitalei preciza că pasajul suprateran este realizat în proporţie de 98%, iar rampele de intrare şi ieşire de pe acest pasaj sunt realizate în proporţie de 60%. Şi atunci problema o reprezenta, de fapt, rampa de urcare dinspre Sălăjan către Popeşti-Leordeni, la care nu se putea lucra din cauza liniilor de înaltă tensiune. Municipalitatea a anunţat, în luna noiembrie 2016, că procedurile necesare pentru realizarea documentaţiei în vederea supraînălţării liniilor de înaltă tensiune care traversează zona pasajului sunt în desfăşurare, la fel şi procedurile de expropriere a câtorva terenuri din zonă. Iar termenul de finalizare al tuturor procedurilor şi implicit a lucrărilor, a fost estimat de specialişti între trei şi şase luni.

Dar, proiectul în valoare de 74.788.994 de lei, fără TVA, nu a fost încheiat nici după aproape 10 luni şi este departe de a se finaliza. Nici măcar pe pasajul auto de la nivelul Splaiului Independenţei nu se poate circula. Cu toate acestea, Primăria Capitalei a plătit deja peste 60 de milioane de lei constructorului, sumă la care se mai adaugă şi TVA-ul.

Etichete: GRIGORESCU, pasaj grigorescu

0/7 COMENTARII
andu
04 Sep 10:21
+0
VOTURI
-0
bai nu mai inventati strazi. Splai Dudescu ? poate ca splai dudescu se numeste in capul tau, in realitate ii zice Splaiul Unirii.
toni xvnnn
31 Aug 19:34
+0
VOTURI
-0
Alo, t@mpitul cu bulevardul Basarabia! Tu nu citesti articolele pe care le comentezi?
Hai sa-ti fac un rezumat: un nenorocit de pod de cativa zeci de metri nu e gata in 7 (SAPTE) ani de zile. Tu-ti poti da seama cat ar dura modernizarea bulevardului tau? Mai bine sa fii fericit ca nu se apuca nimeni de el, ca nici mama petitiilor nu te-ar mai ajuta atunci. Nu ca acum te ajuta, dar cred ca ma intelegi ce-ti zic.

Vrei petitii? Fa o petitie ca orice lucrare sa fie facuta de meseriasi, nu de spagari.
JeffreyWaiva
29 Aug 09:49
+0
VOTURI
-0
https://vest-best.vsemaykishop.ru - Создай майку
https://vest-best.vsemaykishop.ru - http://s41.radikal.ru/i093/1708/b8/662d3e3603cf.png


https://vest-best.vsemaykishop.ru - футболки 4gamer#...
JeffreyWaiva
29 Aug 02:34
+0
VOTURI
-0
https://vest-best.vsemaykishop.ru - Создай майку
https://vest-best.vsemaykishop.ru - http://s41.radikal.ru/i093/1708/b8/662d3e3603cf.png


https://vest-best.vsemaykishop.ru - кикбокинг футболка#...
Thomasret
29 Aug 00:43
+0
VOTURI
-0
http://bit.ly/2v1PlgM - Глобальная криптовалютная биржа с низкими комиссиями
Надоели накладные расходы по биржевым операциям?
http://bit.ly/2v1PlgM - WCX даст Вам все то-же, что и другие, но при меньших в 10 раз комиссиях.
nnnvx
28 Aug 11:25
+0
VOTURI
-0
De modernizat Bulevardul Basarabia când se apucă PMB??https://petitieonline.net/petitie/57116147
vlad
28 Aug 10:52
+0
VOTURI
-0
Au facut ditamai podul peste dambovita, in loc sa-l faca la fel ca toate celelalte poduri din oras, la nivel. Ok, sa-l faca, sa arunce cu bani la gunoi... dar nene, 7 ani pentru 50 de metri si probabil mai dureaza inca 3.... cum adica nimeni nu s-a gandit la cabluri?? Ce studiu de fezabilitate s-a facut? ce proiect??? Cine plateste pt asta? cine e dat afara????

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE