Pasajul Muncii stă să cadă peste mașiniPasajul Muncii trebuia reabilitat încă din 2011. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar Pasajul mai are puțin și se va prăbuși peste mașini: s-a constatat că tot planşeul de deasupra staţiei de metrou şi deasupra pasajului trebuie consolidat. Primăria Capitalei demarează în schimb lucrări la alte pasaje subterane. 

Lucrările de reabilitare a Pasajului Muncii trebuiau finalizate în decembrie 2011 cu un cost de aproximativ 40 de milioane de lei. Cu o lună înainte de termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor, primarul general Sorin Oprescu a suplimentat bugetul acordat Pasajului Muncii cu încă 40 de milioane de lei şi a prelungit totodată şi termenul de finalizare cu încă 12 luni, scrie rtv.net.

Aşadar, Pasajul Muncii trebuia să fie gata în decembrie 2012, cu o investiţie de 80 de milioane de lei.

Desigur, pasajul nu a fost gata şi nu este nici până în ziua de astăzi. Şoferii care frecventează Pasajul Muncii pot observa în ce stare deplorabilă se află: tencuială care stă să cadă pe maşini, fiare şi fire scoase din pereţi şi o iluminare extrem de proastă.

Ioan Dedu, directorul Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei, a asigurat că lucrările la Pasajul Muncii vor fi reluate toamna aceasta, imediat după ce se va contracta o nouă firmă care să realizeze restul lucrărilor rămase neterminate la pasaj.

"Sperăm să fie reluate anul acesta lucrările la Pasajul Muncii. Ne-am lovit de problema legată de faptul că, după începerea lucrărilor, în momentul în care s-a făcut o expertiză pentru realizarea proiectului tehnic s-a constatat că tot planşeul de deasupra staţiei de metrou şi deasupra pasajului trebuie consolidat. Pentru asta s-au iscat nişte costuri suplimentare, motiv pentru care am demarat o nouă procedură de contractare. Acea procedura trebuia să se încheie în decembrie 2012, însă, din păcate, a existat un contestatar şi s-au dat toate lucrurile peste cap. Acum s-a reluat procedura să reuşim să contractăm acele lucrări suplimentare. Trebuie făcută aceasta consolidare, după aceea vom realiza partea de finisaje şi de suprastructură", a explicat Ioan Dedu.

Și Pasajul Obor stă în beznă de luni de zile.

Etichete: lucrări, Pasajul Muncii, reabilitare

0/1 COMENTARII
Fuchsia
08 aug 21:23
+0
VOTURI
-0
Eh, ce sa mai reabilitam?
Primarul bun se recunoaste dupa lucrari noi, nea Oparica! Nu te lua dupa invidiosii astia care-ti cer sa termini lucrarile vechi! Tu fii mai smecher ca ei si baga-ti mana pana la cot in banii publici si arata tu la televizor cat de ghiolban esti!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE