PASAJUL PIAŢA SUDULUI. Cum văd locuitorii din zonă haosul creat de lucrările de construcţie FOTOProiectul pasajului subteran de la Piața Sudului este realizat în acest moment în proporţie de 53%, cu toate că termenul de finalizare este 30 iunie 2016, iar Răzvan Sava, candidatul PNL pentru Sectorul 4, este optimist cu privire la finalizarea construcţiei. Chiar şi aşa, locuitorii din zonă au păreri împărţite cu privire la gradul de disconfort pe care acest proiect îl aduce. În timp ce şoferii spun că ajung să stea şi o oră în trafic pentru a traversa intersecţia, pietonii se plâng de faptul că au de mers o întreagă staţie de autobuz pe jos. Cu toate acestea, există şi persoane care privesc într-un mod extrem de pozitiv această iniţiativă.  

Piaţa Sudului, Bucureşti. Imediat ce ieşi de la metrou, zgomotul şantierului şi aglomeraţia intersecţiei te izbesc în plin. În timp ce şoferii claxonează frenetic, încercând să scape mai repede de această interesecţie păcătoasă, pietonii se lovesc unii de alţii pe trotoarele înguste şi prăfuite aflate de jur împrejurul şantierelor.

În multe locuri, gardul din plasă are găuri prin care oamenii iscodesc muncitorii care lucrează în diferite puncte ale lucrării. În timp ce unii stau şi spală din 10 în 10 minute intrarea în şantier, alţii escavează pământul sau pregătesc fierul beton pentru turnarea unei alte plăci. 

Zilele trecute, Răzvan Sava promitea că va trece zilnic prin şantier pentru a da o mână de ajutor. Mai mult de atât, acesta spunea că îşi va instala un birou mobil chiar în mijlocul şantierului pentru a fi aproape de muncitori şi de lucrare.

În tot acest timp, cei care suferă şi îndură efectele construcţiei din zonă sunt oamenii, toţi cei care locuiesc, muncesc sau trec prin zonă. Cu toate acestea, există şi persoane care înţeleg nevoia pasajului şi aleg să treacă cu stoicism peste neplăcerile cauzate de praf, zgomot şi aglomeraţie, mai ales că, potrivit directorului de proiect, se lucrează în schimburi prelungite, adică atât noaptea, cât şi în weekend astfel încât pasajul să fie gata până la 30 iunie.

Chiar şi aşa, un lucru este sigur, cei care locuiesc în zonă nu cred că pasajul va fi gata în doar trei luni de zile, mai ales că până acum a fost terminat doar pe jumătate în câţiva ani.

"Pe mine nu mă deranjează. Pentru o staţie eu merg şi pe jos. Ăştia care, vorba aia, nu pot să se ducă nici la piaţă să-şi ia pătrunjel fără maşină sunt supăraţi. Se lucrează şi noaptea, dar nu este aşa gălăgie. Eu stau două blocuri mai în colo. Sunt conştient că trebuie făcut. Asta îmi este necazul, că nesimţiţii fac scandal, dar pot să spună că e aglomeraţie, că e circulaţia îngreunată, dar când se face ceva până la urmă se plâng de zgomot. Cum mama dracu? Du-te undeva. Personal mă bucur că se poate face aşa ceva. Nu am maşină, nici nu îmi doresc. Nu gândesc că principalul ţel în viaţă este să ai maşină. Tre să ai întâi sănătate şi un loc de muncă şi siguranţa zilei de mâine", a povestit un bătrân simpatic aflat în zonă, în drum spre piaţă. 

 

În acelaşi timp, există şi oameni care nu sunt acord cu aceste lucrări şi consideră că au de suferit din cauza lor.

"Normal că mă deranjează! Lucrează şi noaptea!", a declarat o femeie trecând în grabă.

O pensionară se plânge că are foarte mult de mers. 

"Mă deranjează că ocolesc foarte mult şi nu am pe unde să trec. Ca să ajung în staţie la 381 ocolesc printre blocuri, pe străduţe, eu care am şi probleme cu picioarele şi merg greu. Fac juma de oră. Este foarte greu şi nu ştiu cum s-ar putea simplifica. Ei zic 30 iunie, dar nu au precizat anul. Că în decembrie au zis că în decembrie va fi gata", a declarat o bătrână de 81 de ani, râzând de ultimele sale cuvinte, obişnuită poate cu promisiunile în zadar ale autorităţilor.

"Vai de noi! Vai de noi", a strigat o altă femeie când a văzut camera de fotografiat şi reportofonul.

Părerile sunt împărţite, existând şi oameni care cred cu tărie că acest proiect va aduce un trafic mai fluent în zonă, chiar dacă în aceste momente toată lumea suferă.

"Cred că va fi foarte frumos la sfârşit. Acum e greu, dar s-a lucrat foarte frumos. Eu locuiesc chiar în spate şi nu m-a deranjat chiar deloc. Se lucrează şi noaptea, doar strictul necesar, nu cu pickhammer sau cu zgomot. Bine, a fost atunci la început, când s-au săpat gropile, dar acum este bine. Noi de abia aşteptăm să se termine", a declarat o altă persoană din zonă.

Cu toate acestea, şoferii sunt cei care cel mai mult de tras în urma lucrărilor.

"Avem probleme cu traficul. Când vine primarul şi aduc poliţie, este OK, dar în rest...Dimineaţa şi seara este pur şi simplu haos. Bine, în mod normal este mereu aglomerat, mai puţin atunci când vine primarul. Dar cel mai naşpa şi mai naşpa este pe Văcăreşti, deci acolo este teroare. Dacă prinzi ora de vârf, dacă vii la patru jumate, coada este exact până la pod acolo. Dacă stai de jos, ca fraierul, stai şi o oră să aştepţi. La patru jumate, cinci, vezi toate RATB-urile înşirate aşa, unul după altul. Foarte prost organizat totul", a povestit un şofer.

Etichete: lucrari pasaj piata sudului, pasaj Piaţa Sudului, piaţa sudului, reactie locuitori piata sudului

0/2 COMENTARII
Mircea B
04 apr 08:43
+0
VOTURI
-0
Meh, Berceni. Acolo ora de varf e la 4.30 - atunci se iese de la uzina.... Nush de ce a trebui sa faca scurmatura la Piata sudului, RATB-ul nu intra pe acolo oricum.
@nmx : Daca esti prea lent sa traversezi alert la culoare verde, te poti odihni la jumatate, in statia de tramvai la intersectie cu Dr. Felix.
nmx
03 apr 09:07
+0
VOTURI
-0
Scrieți și despre semaforizările din București.Încă există treceri de pietoni semaforizate unde ne angajăm în traversare la apariția verdelui pietonal și neprinde verdele intermitent la jumate.A vedea trecerea de pietoni de pe Șoseaua Nicolae Titulescu de la intersecția cu Strada Iacob Felix.Au mai pus șigardurile alea pe care suntem obligați a le ocoli namaiavând trecere în linie dreaptă.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE