Pasajul Piaţa Sudului rămâne închis chiar dacă este aproape GATA. Explicaţia Primăriei CapitaleiPASAJUL PIAŢA SUDULUI. Lucrările la Pasajul Rutier de la Piaţa Sudului din Bucureşti sunt aproape de final, dar reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că nu-l pot deschide circulaţiei pentru că Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) nu e de acord să facă recepţia parţială a lucrării.

PASAJUL PIAŢA SUDULUI.  "Pasajul este gata. Problema este că Inspectoratul de Stat în Construcţii nu este de acord să facă recepţia parţială a lucrării. În momentul acesta, dacă noi luăm acele garduri, se poate circula. Dar nu vor să facă recepţia parţială motivând că pentru una din străzile laterale, la ieşirea din Pasaj spre strada Niţu Vasile, ar trebui făcut un sens giratoriu. Asta ne ţine pe loc. Oricum, săptămâna aceasta îi dăm drumul pe deasupra, un fir dus, un fir întors. Între timp, vom mai avea o întâlnire săptămâna aceasta cu ISC să mai discutăm despre această problemă. În proiectul iniţial nu era prevăzut un astfel de sens giratoriu acolo, dar s-au gândit cei de la ISC că ar trebui pus acolo, la ieşirea din Pasaj, în dreptul străzii Secuilor, pentru a prelua traficul de pe acea alee. Ori, amenajarea acestui giratoriu la ieşirea din pasaj, mai mult ca sigur, va duce la formarea de ambuteiaje, deci e ca şi când am fi construit degeaba acest pasaj. Tocmai asta vom discuta cu cei de la ISC, să vedem ce soluţii găsim", a declarat Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei.

La începutul lunii aprilie, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a somat consorţiul de firme care realizează lucrările la Pasajul Rutier de la Piaţa Sudului să finalizeze cât mai rapid acest proiect, anunţând că în caz contrar va rezilia contractul.

PASAJUL PIAŢA SUDULUI.  "Am solicitat asocierii de constructori Astaldi -Euroconstruct să ia în considerare faptul că dacă nu se accelerează la acest obiectiv de investiţii, Primăria Generală a Capitalei ia în calcul rezilierea contractului din vinovăţia expresă a executantului. Am fost informată de către grupul de lucru comun că este posibil ca în preajma sărbătorilor de Paşte să fie termenul de finalizare, pentru ca acum câteva zile să fim informaţi că, de fapt, ni s-a comunicat încă un termen - 31 iunie, anul curent. În fapt şi în teren lucrarea este finalizată în proporţie de 82%. Este intolerabil să amâni la nesfârşit finalizarea unei lucrări, câtă vreme suntem în stadiul de a încheia execuţia acestei lucrări", a declarat Gabriela Firea.

PASAJUL PIAŢA SUDULUI.  Lucrările la pasajul subteran de la Piaţa Sudului au început în primăvara anului 2014 şi ar fi trebuit să se încheie în decembrie 2015. După începerea lucrărilor, însă, constructorii au descoperit o serie de conducte de gaze, apă şi canalizare care nu erau trecute în planurile de infrastructură ale companiilor de utilităţi, iar devierea acestora a produs o serie de întârzieri. În plus, greşelile comise de funcţionarii publici privind avizarea lucrărilor au produs, de asemenea întârzieri. Din această cauză, Primăria Generală a Capitalei nu a mai putut obţine finanţare europeană pentru acest pasaj.

PASAJUL PIAŢA SUDULUI.  Costurile estimative de realizare a pasajului de la Piaţa Sudului depăşesc 127 de milioane de lei, bani care ar fi trebuit decontaţi în proporţie de peste 80% din fonduri europene, dar din cauza întârzierilor Primăria Generală a Capitalei nu a putut deconta decât puţin peste 18 milioane de lei.

Etichete: Pasajul Piaţa Sudului, piaţa sudului, termen pasajul piata sudului

0/7 COMENTARII
Yulescu
25 Apr 11:04
+0
VOTURI
-0
Eu as propune sa faca un sens giratoriu IN PASAJ! Cel mai bine asa... Si, pentru fluidizarea traficului, sa puna si niste semafoare, TOT IN PASAJ, iar la iesirea din pasaj o trecere de pietoni (prin fata masinilor, evident)! :-) Iar in dreptul Str. Secuilor sa faca pasaj pietonal (ca sa concureze trecerea sinucigasa de la iesirea din pasaj). Oare ma vor angaja specialistii cand vor vedea ce idei "geniale" am expus? :-) Glumesc... totusi...
altul
25 Apr 09:53
+0
VOTURI
-0
Asa ar mai trebui..sens giratoriu la Secuilor. Unii chiar nu gandesc.
Fox
25 Apr 09:41
+0
VOTURI
-0
Later edit:

Penibilul care a pus titlul iar a dat-o in bara! Cuvantul cheie care trebuia subliniat in titlu nu este "GATA" ci APROAPE. Ca de fapt despre asta e vorba in articol! Despre faptul ca pasajul NU ESTE GATA dar primaria vrea sa il deschida. Dar daca ati sublinia asta nu ati mai da bine la partid!
Fox
25 Apr 09:38
+0
VOTURI
-0
Da.... sigur... pasajul e gata de mult, dar nu ii lasa altii sa il deschida! Dar votantii cred si inghit! Hai ca sunt sigur ca puteti gasi si alte scuze! :) Fituca asta electronica s-a si gasit repede sa publice "justificarea" asta penibila.

Doar in Romanai se face "receptie partiala". Ce e tampenia asta?? E gata complet sau nu e gata! Nu exista e gata doar "un pic". Lasa ca merge si asa! :))
Gino
24 Apr 20:45
+0
VOTURI
-0
Ce treaba are ISC cu traficul rutier?
Xulescu
24 Apr 19:49
+0
VOTURI
-0
Suntem pe maini bune, in "Romania lucrului bine facut"!! :-)
Cris
24 Apr 19:45
+0
VOTURI
-0
Cine i-a pacalit pe astia ca e cineva dispus sa le asculte lamentarile?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE