Pasajul subteran de 15 milioane de euro de la Piața Romană, în dezbatere publicăVotat în 2006 de consilierii generali ai Municipiului Bucureşti, proiectul privind construirea unui pasaj subteran în Piața Romană a fost aprobat de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, și acum se află în dezbatere publică.

Pasajul de la Piata Romana ar urma sa fie construit intr-un an si jumatate
Pasajul de la Piaţa Romană ar urma să fie construit într-un an şi jumătate
Foto: B365.ro

Piața Romană - una dintre cele mai aglomerate intersecții din București - ar putea avea un pasaj pietonal subteran, cu funcțiuni comerciale, asemănător celui de la Universitate, însă mai mare.

Planul Urbanistic Zonal care prevede construirea unui pasaj pietonal sub Piaţa Romană şi modernizarea spaţiilor publice de la suprafaţă a fost pus in dezbatere publicaă pe site-ul Primăriei Capitalei. Daca proiectul va fi aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, lucrările ar dura un an şi jumătate şi ar costa circa 65 milioane lei (circa 15 milioane de euro) potrivit indicatorilor tehnico economici aprobaţi de Consiliul General în 2006. Scopul pasajului este de a fluidiza traficul în zonă, dar şi de a îmbunătăţi circulaţia pietonală.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal pus in dezbatere publica, pasajul va avea o suprafaţă de circa 5.200 mp şi 5 intrări - două la ASE, una în faţă la coloane, una în faţă la BCR şi una între Bd. Lascăr Catargiu şi Bd. Dacia. Pasajul va fi conectat cu statia de metrou Romana, iar la suprafata vor fi plantaţi 40 de copaci şi se va amenaja o suprafaţă de circa 500 mp de spaţiu verde. De asemenea, construcția va face legătura cu stația de metrou de la Piața Romană, precum și cu stațiile de autobuz și de troleibuz de la Academia de Studii Economice, amplasate în intersecție.

Costurile necesare construirii ar putea fi suportate din imprumutul de 800 milioane euro pe care municipalitatea ar urma sa-l ia de la banci.

Piata Romană reprezintă un important nod de trafic al orașului, iar realizarea pasajului era necesară pentru că circulația auto este vizibil îngreunată de numărul mare de treceri de pietoni.

Proiectul de hotărâre de consiliu, pus în dezbatere publică poate fi văzut aici.

Citeşte şi: La Piaţa Romană se schimbă proiectul pentru pasajul pietonal. Pasajul rutier între Dorobanţi şi Calea Victoriei nu se mai face

                 Pasaj subteran cu spaţiu de spectacole şi cafenea la Piaţa Romană. VEZI CUM VA ARĂTA

Etichete: pasaj Piaţa Romană, pasaj pietonal, pasaj subteran, Primăria Capitalei, realitatea, Sectorul 1

0/12 COMENTARII
pehash
06 mar 13:37
+0
VOTURI
-0
Ca de obicei, se merge impotriva firii. Deci trimitem pietonii in subteran ca sa poata trece masinile mai usor? Stiu ca invers este mai complicat pentru ca trece metroul, dar totusi nu se intreaba nimeni ce sens mai are o 'piata' Romana daca cetatenii orasului nu mai pot trece pe acolo?
Solutia oricum este limitata pentru ca vor fi in continuare treceri de pietoni la cateva zeci de metri de Piata Romana pe fiecare parte, deci nu se va castiga mai nimic. Probabil ca daca se sincronizeaza semafoarele in diferite momente ale zilei in functie de trafic si se baga camere care sa dea amenzi automat celor care blocheaza intersectiile, s-ar obtine rezultate mai bune.
Puiu
28 feb 11:16
+0
VOTURI
-0
Mi se pare inutil. Sa bage banii in terminarea lucrarilor incepute si folositoare (sa-i doneze metroului eventual).
O sa iasa ca parcarea de la Universitate si in conditiile astea Oprescu sa doarma poate dupa el va veni un primar adevarat. Apropo, am inteles ca e nevoie de bani si la spitalul Municipal pe care l-a pastorit ani de zile (nici acolo n-a terminat)
morisson
18 feb 08:08
+0
VOTURI
-0
Domnul Oprescu este un adevarat om care apreciaza intru totul cultura si bunul mers al lucrurilor din Bucuresti.
dihanie
18 feb 08:07
+0
VOTURI
-0
Doctorul merita sustinut pentru ca tot ce face, face din dragoste pentru bucuresteni.
Janis
18 feb 08:06
+0
VOTURI
-0
. Felicitari domnului Oprescu pentru modul in care se lupta pentru drepturile bucurestenilor!
Andreea
18 feb 08:06
+0
VOTURI
-0
Oprescu e om serios si orice masura se va lua se va lua in folosul bucurestenilor pentru ca asa ne-a obisnuit, asa a fost reales.
mihnea
18 feb 08:05
+0
VOTURI
-0
Sorin Oprescu a reusit practic sa mute munti in Bucuresti. Prin ceea ce a facut, e un real exemplu.
Aoleu
11 feb 21:20
+0
VOTURI
-0
Aoleu! Vor sa bage oamenii in pamant? Vai de mine.
gicu
11 feb 18:49
+0
VOTURI
-0
Este util pentru oras,,,,insa pana cand or sa bage toate pietele subteran pana cand o ssa avem magheru cu 10 benzi....sa faca pasajul dar sa scoata cate 2 benzi de pe magheru...una de pe dus alta de pe intors sa avem si noi spatii publice nu numai metri patrati de masini poluand.....
Toma
11 feb 17:23
+0
VOTURI
-0
Se paote face. Este destul loc şi ar fi oportun. Probabil că oamenii au fost reticenţi şi la ideea de construire a unui pasaj la Universitate, dar iată ce minunătţie a ieşit.
Mihai
11 feb 15:52
+0
VOTURI
-0
As fi curios sa aflu parerile Ordinului Arhitectilor in privinta proiectului cu pricina. :)

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE