PASAJUL SUDULUI va fi finalizat până la CRĂCIUN. Firea: Lucrările sunt realizate în proporție de 60%PASAJUL SUDULUI. Lucrările la Pasajul Sudului vor fi finalizate de Crăciun. Este noul termen anunţat de primarul general ales, Gabriela Firea, care spune că a primit asigurări în acest sens după ce a vizitat şantierul. Asta în condiţiile în care primarul interimar, Răzvan Sava, promitea că termenul de finalizare va fi 30 iunie, iar lucrările sunt gata în proporţie de 80%. Firea susţine însă că lucrările sunt realizate în proporție de 60%. 

PASAJUL SUDULUI va fi finalizat de CRACIUN. Firea: "Lucrarile sunt realizate in proportie de 60%"
PASAJUL SUDULUI va fi finalizat de CRĂCIUN. Firea: "Lucrările sunt realizate în proporție de 60%"

PASAJUL SUDULUI. Gabriela Firea a anunţat, vineri, că termenul de execuţie a pasajului de la Piaţa Sudului a fost decalat până la finalul lunii martie 2017, dar ea a primit asigurări din partea constructorului că va fi finalizat până de Crăciun.

Primarul general interimar, Razvan Sava, a anunţat în repetate rânduri că lucrările la pasaj vor fi finalizate până la 30 iunie, iar la începutul acestei luni, el preciza că gradul de realizare a proiectului a ajuns la 80%.

"Ma voi implica activ pentru ca Pasajul Sudului sa fie finalizat pana la Craciun! Ca primar general ales am făcut azi o primă vizită la șantierul pasajului din Piața Sudului, una dintre cele mai presante probleme ale bucureștenilor din acea zonă și nu numai. Pasajul trebuia finalizat la finalul anului trecut. Acum suntem deja în iunie și lucrările sunt realizate în proporție de 60%. S-au făcut greșeli de către toți cei implicați.

Trebuie sa invatam din aceste greseli si sa nu le repetam. Furnizorii de utilități nu au știut exact care sunt traseele cablurilor și țevilor, Primăria nu a urmărit îndeaproape lucrările, iar constructorul a asteptat până s-au deviat toate utilitățile, nu s-a avansat cu alte lucrări.

Cum se întâmplă în multe situații de acest gen, lipsa comunicării e sursa tuturor problemelor. Banii sunt alocați de Consiliul General, dar nu se pot face plăți pentru că antreprenorul nu a emis documentele justificative pentru achitarea sumelor datorate.

Din aceste motive termenul de execuție a fost decalat până la finalul lunii martie, anul viitor. Dar am primit azi asigurarile ca, de Craciun, Pasajul Sudului va fi finalizat.

Acestea sunt problemele. Dar nu e suficient să constatăm de ce nu merg lucrurile. Bucureștenii așteaptă rezultate. Prin urmare, în perioada imediat următoare îi voi convoca la Primărie pe toți cei implicați în acest proiect, pentru a ieși din acest blocaj. De asemenea, voi dispune ca un reprezentant al Primăriei să fie prezent în permanență pe șantier pentru a supraveghea lucrările și pentru a interveni imediat dacă apar alte obstacole. Voi fi si eu prezenta pe santier cat de des posibil!", a scris Gabriela Firea pe Facebook, după ce a fost, vineri, pe şantier.

REACŢIA LUI RĂZVAN SAVA

După anunţul lui Firea, primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a reacţionat şi a declarat, pentru News.ro, că lucrările la pasajul de la Piaţa Sudului sunt realizate în proporţie de 80% şi se pot finaliza până în 30 iunie, însă noul primar general, Gabriela Firea, trebuie să pună presiune pe constructor.

"Lucrarile de la pasaj sunt realizate in proportie de 80%. Nu s-au platit cheltuielile indirecte intrucat constructorul nu a emis documente justificative pentru ele. Lucrarile la pasaj se pot finaliza pana la 30 iunie 2016", a afirmat Sava.

El a spus ca noul primar general, Gabriel Firea, "trebuie sa puna presiune pe constructor".

"Sunt aceleasi scenarii, dar cu actori diferiti. Daca primarul general nu va fi prezent, lucrarile nu se vor termina nici la anul", a mai spus Sava.

În luna aprilie 2016, primarul interimar, Răzvan Sava, anunţa că "lucrarile sunt intr-un stadiu avansat".

"Astăzi a început asfaltarea pe bretelele laterale (de la Piața Sudului — n.r.), astfel încât de săptămâna viitoare sau la începutul lunii viitoare să se devieze circulația și toată lucrarea să se mute pe mijloc, pe unde va fi tunelul. Sunt în grafic. Eu astăzi o să mai trec pe acolo, să văd cum evoluează lucrările și sunt optimist că se vor termina la 30 iunie", preciza Răzvan Sava.

La începutul lunii iunie, Sava scria pe Facebook că lucrările sunt finalizate în proporţie de 80%.

Etichete: cand va fi gata Pasajul Sudului, Gabriela Firea, lucrari pasajul sudului, pasajul Sudului, pasajul sudului Craciun, pasajul sudului iunie

0/7 COMENTARII
asterix
13 Jun 12:22
+0
VOTURI
-0
Reactia D-nei Firea imi aduce aminte de Oprescu. Ratarea termeneleor de finalizare a proiectelor revine in forta.
Kallus Joiannis
12 Jun 00:56
+0
VOTURI
-0
Dar pasajul pietonal de la Piaţa Pieptănari, început cu mulţi ani în urmă, când va fi gata?
avion
11 Jun 13:25
+0
VOTURI
-0
Nicip e 30 iunie nici pe 31 martie 2017..acolo mai e treaba de cateva luni...2-3...pasajul insa va fi dat drumul in toamna, posibil chair in campania electorala ca sa vada electoratul cum implicarea partidului rosu a rezolvat situatia si cum se termina o lucrare mai devreme cu 5-6 luni darorita muncii asidue a doamnei primar...URA!
Cris
10 Jun 16:53
+0
VOTURI
-0
Daca nu e gata pana la Craciun, poate e gata pana la Pastele... Cailor. Parca au construit un baraj in munte, acolo.
vasilica
10 Jun 16:16
+0
VOTURI
-0
Aceeasi Marie cu alta palarie.
S-a terminat campania
andrei
10 Jun 15:16
+0
VOTURI
-0
Nu su potriveste 80 % cu 60% si nici macar 30 iunie cu ''pana la Craciun''

Dar mai au timp sa mai dea si alte termene.
Vorba unui actor celebru intr-un film: ma voi ocupa personal"asa si aici.
caine
10 Jun 15:10
+0
VOTURI
-0
inteleg ca greul a trecut, adica partea cu devierea tevilor si cablurilor.pai si de ce dureaza atat sa faca o groapa?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE