Pasarelă pietonală, construită pentru traversarea Lacului HerăstrăuO pasarelă pietonală va fi construită peste Lacul Herăstrău. Noua construcție va asigura trecerea între zona Herastrău Nou și zona denumită Herăstrău Miorița. Proiectul este însă doar la început. Potrivit proiectului de buget pentru acest an, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement va realiza în acest an doar studiul de fezabilitate pentru construirea noii structuri. 

Pasarela pietonala, construita pentru traversarea Lacului Herastrau
Pasarelă pietonală, construită pentru traversarea Lacului Herăstrău

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB), instituție subordonată municipalității, va construi o pasarelă pietonală pentru traversarea Lacului Herăstrău. Proiectul a fost inițiat după ce instituția a primit mai multe plângeri din partea bucureștenilor. 

"Această propunere a fost făcută ca urmare a  numeroaselor solicitări venite din partea cetățenilor  care au reclamat  pericolul traversării peste calea ferată. În prezent, singura cale de  trecere între zona denumită Herăstrău Nou și zona denumită Herăstrău Miorița  de pe un mal pe celălalt este traversarea pasarelei  de cale ferată cu acces  dificil atât la urcare cât și la coborâre (trepte), ceea ce face imposibilă  trecerea persoanelor cu dizabilități locomotorii și dificilă trecerea peste calea ferată a bicicliștilor și a părinților cu copii în carucior", au precizat reprezentanții ALPAB într-un răspuns remis B365. 

Proiectul este însă abia la început. În bugetul propus pentru acest an a fost inclus doar studiul de fezabilitate pentru realizarea pasarelei pietoanel, căruia i-au fost alocați 15.000 lei (aprox. 3.300 euro). 

"În cadrul studiului de fezabilitate proiectantul va determina dimensiunile și materialele din care se va executa obiectul de investiții", explică reprezentanții ALPAB. 

Doi adolescenţi au suferit arsuri grave, joi după-amiază, după ce au fost electrocutaţi pe strada Elena Vacarescu, la podul CFR. Tinerii au urcat pe pod, cu biciletele, în ciuda faptului că nu aveau voie. Ei s-au apropiat la aproximativ un metru distanţă de cablurile care alimentau linia ferată.

Circuit turistic pe lacurile Tei şi Floreasca - Buget de  18, 5 milioane euro în 2015

Cel mai mare proiect ce va derulat de municipalitate în acest an la capitolul agrement este realizarea unui circuit turistic pe lacurile Tei și Floreasca. Proiectul este finanțat în cea mai mare parte cu fonduri de la Uniunea Europeană și ar trebui finalizat în 2015. Astfel, în proiectul de buget pentru acest an, pentru acest obiectiv de investiție s-au alocat 81.995.000 lei (aprox. 18,5 milioane euro). Doar 11.177.000 lei provin însă de la bugetul local, restul de 70.778.000 lei vor fi asigurați din credite interne/externe.

Planul de amenajare a lacurilor Tei şi Floreasca prevede construirea a şase porturi pentru vaporaşe turistice, a 12 debarcadere pentru ambarcaţiuni de mici dimensiuni şi a două amfiteatre cu scene plutitoare cu o capacitate de 240 locuri fiecare. În plus proiectul prevede şi construirea unei săli polivalente de 260 metri pătraţi, cu 360 de locuri.

Pentru a putea face navigabilă zona dintre lacul Herăstrău și lacul Tei, lacurile vor fi curățate, iar malurile din beton vor fi întărite, dat fiind că acestea s-au degradat în lipsa oricărei intervenții până în prezent. În cadrul proiectului, vor fi amenajate trei zone de agrement cu piscine, o pasarelă ciclo-pietonală şi patru kilometri de piste pentru pietoni şi biciclete.

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), care va realiza acest proiect, va achiziţiona un vaporaş turistic de agrement, alimentat cu celule fotovoltaice, 33 de echipamente de wind surf, 30 de echipamente de kite-surf, dar şi 40 de caiace şi 100 de bărcuţe şi hidrobiciclete.

Clădirile pentru servicii şi sistemele de biciclete vor fi alimentate cu energie solară, la fel ca și vaporașul.

Etichete: circuit turistic, lacul Herăstrău, Lacul Tei Lacul Floreasca, Parcul Herăstrău ALPAB, pasarelă pietonală, realitatea

0/5 COMENTARII
Nume*
03 apr 11:14
+0
VOTURI
-0
un acvariu de asa dimensiuni ar fi foarte bun pentru toata lumea mari si mici
Dr2005
03 apr 11:03
+0
VOTURI
-0
Acum câţiva ani se făcuse un pod din pontoane. Dar era folosit doar de angajaţii ALPAB şi blocat cu gard. Un astfel de pod provizoriu se poate face în câteva ore, fără studii de n'şpe milioane de lei.
Andrei
03 apr 11:00
+0
VOTURI
-0
Da Vladut in acvarii. Atunci cand ai fost in marile capitale ale lumii si te-ai minunat cand ai vazut acvariile alea mari nu ai avut un sentiment de inferioritate ca nu exista asa ceva si in tara ta?
vlad
03 apr 10:30
+0
VOTURI
-0
Aoleu de cate ori am trecut pe podul ala cand eram copil, nu mai stiu cum e acum, dar oricum tot periculos este. Cum e posibil sa nu faci un podulet mic acolo pentru pietoni??? E simplu, e ieftin.... trebuie sa moara oameni ca sa se sesizeze... dar deh, bagam zeci de milioane in acvarii!!!
Gloante gratis
03 apr 10:17
+0
VOTURI
-0
=) =)
Si inc-o sifonare de bani...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE