PAŞTE 2016. Cum arată BEREA BIBLICĂ, băutura cu acelaşi gust ca pe vremea lui Iisus VIDEOO berărie din Ierusalim a produs berea cu acelaşi gust ca al celei de pe vremea lui Iisus. Herzl Brewery, cea mai mică berărie din Israel, a folosit aceeaşi varietate de grâu ca-n vremurile biblice pentru a produce 20 de litri de "bere biblică". 

Cum arata berea bauta pe vremea lui Iisus
Cum arată berea băută pe vremea lui Iisus

Pentru a produce 20 de litri de "bere biblică", Herzl Brewery, cea mai mică berărie din Israel, a folosit grâu din aceeaşi varietate despre care geneticienii de la Univesitatea din Tel Aviv spun că s-a preparat berea pe Pământul Sfânt, acum două milenii.

Cei de la Herzl Brewery au folosit cinci kilograme de grâu, donate de universitate, alături de alte ingrediente tradiţionale precum hamei, drojdie şi apă, în acest experiment care a durat şase luni.

"Am fost curioşi să producem şi să aflăm ce gust a avut prima bere 'biblică'. Categoric, nu este genul de aromă care să aibă o piaţă astăzi"", spune Gutman, a cărui berărie multipremiată oferă cinci branduri proprii contemporane.

Astfel, există note de miere şi de fructe de pădure în acest "nectar " cu trei procente de alcool,  scrie mediafax

Acest lucru explică de ce vinul a fost băutura sacră despre care s-a scris cel mai mult în Biblie. Dar berea a fost totuşi familiară lui Iisus şi discipolilor săi, ea fiind adusă din Egipt de către vechii israeliţi.

Etichete: bere, bere biblica, bere de pe vremea lui isus, bere paste, bere paste 2016, IISUS, isus, paste 2016

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE