Pateul de ficat, un adevărat pericol pentru sănătate. CE CONȚINEPateul de ficat produs în România conține doar maxim 25% ficat și înrest slănină, zahăr sau sare. 

Conservele de pate de ficat sunt pline de E-uri
Conservele de pate de ficat sunt pline de E-uri

Dacă în trecut fabricile de conserve foloseau ficat, grăsime de porc, carne, sare şi alte condimente naturale, acum majoritatea rețetelor includ o serie de substanțe cacerigene, multă sare, coloranți și doar o mică cantitate de ficat.

Majoritatea mărcilor cunoscute sau mai puţin cunoscute au un procent de 15-25% ficat de porc într-o conservă de pate de ficat. Urmează slănină, şorici, făină albă de grâu, proteină vegetală din soia, amidon din porumb, apă, sare iodată, zahăr, carmin (colorant), gluten (agent alergen) şi nitrit de sodiu, pe post de agent conservant.

Despre nitritul de sodiu (E 250) şi potenţialul său cancerigen s-a discutat mult în ultima vreme, deci putem considera că este bine să fie evitat. Dacă avem ghinion, unele conserve de pateu de ficat conţin puţin ficat, E-uri pentru colorare din belşug, potenţator de gust şi chiar mai multe tipuri de substanţe cnservante deodată.

De asemenea, conservele de pateu de ficat mai conțin polifosfaţi, condimente, extract de condimente, muştar, sirop de glucoză, emulgatori- esterii glicerolici ai acidului citric, lactilat de sodiu, agenţi de îngroşare: gumă guar, gumă xantan, antioxidant- acid citric, ascorbat de sodiu, potenţiator de aromă: monoglutamat de sodiu, vitamine, agent de gelifiere- caragenan, agent de reglare a acidităţii: acid malic. 

Sursa: romaniatv.net

Etichete: cancerigen, conservă, E-uri, ficat, sare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE