Patriarhia explică de ce nu poate fi canonizat Ionuţ Anghel, băieţelul ucis de câiniMama băieţelului omorât de maidanezi doreşte ca acesta să fie declarat de Patriarhia Română mucenic sau martir. Un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române îi explică însă de ce nu este posibil.

Ce a povestit procurorilor fratele lui Ionut, copilul ucis de maidanezi
Ce a povestit procurorilor fratele lui Ionuț, copilul ucis de maidanezi

Felicia Anghel, mama băieţelului de patru ani sfârtecat de o haită de câini, doreşte ca Ionuţ să fie declarat de Patriarhia Română mucenic sau martir. "Deoarece Ionuţ a murit ca un martir, în chinuri groaznice, şi la o vârstă atât de fragedă, mă gândeam dacă nu putem să facem demersuri la Patriarhia Română astfel încât el să poată fi declarat martir sau mucenic de către aceasta", a postat mama lui Ionuţ pe un site de socializare. 

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe susțin însă că dorința femeii nu are șanse de a deveni realitate. "Mucenic înseamnă a-ţi da viaţa pentru credinţa lui Hristos. Este adevărat că, în cazul de faţă, este o dramă fără margini, iar Biserica înţelege durerea familiei care şi-a pierdut pruncul", a explicat părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al BOR, citat de realitatea.net.

Impresionată de cumplita tragedie a băieţelului, conducerea Patriarhiei Române a oferit familiei Anghel atât sprijin financiar, cât şi spiritual şi religios. "Noi înţelegem suferinţa acestei familii şi suntem alături de ea. De aceea, Parohia Sf. Gheorghe Griviţa şi Arhiepiscopia Bucureştilor au acordat familiei aflate în suferinţă şi un ajutor financiar. Ne-am oferit să le acordăm permanent asistenţă spirituală şi religioasă. Nu este deloc uşor pentru o familie să îşi piardă copilul", a mai spus părintele Constantin Stoica.

Etichete: băiețel ucis de câini, BOR, Bucureşti, Capitală, Constantin Stoica, ionut anghel, martir

0/1 COMENTARII
Fox
04 oct 11:36
+0
VOTURI
-0
Este de apreciat ca Patriarhia s-a "indurat" sa se coboare printre oamenii fara masini de zeci de mii de euro si fara vesminte poleite cu aur si sa dea macar un raspuns. Desigur ca pretentia de martirizare e atat de aberanta incat nici nu merita publicata dar tocmai de aceea e mai de apreciat cum de s-a gandit Biserica sa le dea un raspuns!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE