Patriarhia Română: În noiembrie 2016, lucrările la Catedrala Neamului vor ajunge la cota +80 m. FOTOLUCRĂRI CATEDRALA NEAMULUI. Peste un an de-acum încolo, lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului ar trebui să ajungă la cota +80 metri, anunţă Patriarhia Română care a demarat o amplă campanie de colectare de fonduri pentru continuarea construcţiei celui mai mare lăcaş de cult din România. În iunie 2017, turla mare de la cota +120 metri ar urma să fie finalizată, construcţia colosală fiind astfel terminată. În prezent, o treime din interiorul catedralei Neamului este gata, pe şantier fiind prezenţi peste 250 de muncitori. 

LUCRĂRI CATEDRALA NEAMULUI. Patriarhia Română anunţă că, până în luna mai 2016, corpul principal al Catedralei Mânturii Neamului ce ajunge până la cota de +46 metri înălţime va fi finalizat, iar până în noiembrie 2016 va fi terminată şi turla de clopote de la cota +80 metri. Conform Patriarhiei, construcţia gigant de 120 de metri înălţime, ce depăşeşte inclusiv Casa Poporului, va avea turla mare gata în luna iunie 2017, în acest sens fiind demarată o amplă campanie de colecatre de fonduri pentru continuarea lucrărilor de construcţie la Catedrala Mântuirii Neamului. 

O treime din INTERIORUL Catedralei Mântuirii Neamului este GATA. Cum arată ACUM. VIDEO de pe şantier

LUCRĂRI CATEDRALA NEAMULUI. Pe şantierul Catedralei Mânturii Neamului lucrează, în prezent, peste 250 de muncitori, fiind în curs de realizări lucrările de infrastructură între cotele +27 şi +36. Potrivit constructorilor, în interior lucrările au fost finalizate în proporţie de 35%. 

„Constructorul lucrează în continuare cu circa 250 – 280 de oameni şi cu cele 20 de cadre de supraveghere şi conducere a lucrărilor. Între cotele 18 şi 27 se lucrează în zona altarului, peretele exterior. S-a executat armătura flexibilă şi acum se fac sudurile la această armătură. La casele de scară 5 şi 6 se realizează ultimele armături flexibile după care se vine cu pereţii de zidărie şi cu turnarea betonului din spate. La cota 27 se pregăteşte turnarea plăcii din zona de pe partea de sud, de la pronaos. Peste cota 27 se lucrează în zonele 1 şi 2, în partea de vest a Catedralei, la intrarea în Catedrală. În continuare se lucrează la casa de scară numărul trei, care este pe nordul Catedralei, se montează armătura flexibilă şi armătura rigidă", a declarat pentru televiziunea Patriarhiei inginerul Dan Dumitrescu, diriginte de șantier. 

Pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului, muncitorii sunt acum concentrați să lucreze între cotele +27 şi +36. Aici, se armează și se toarnă în continuare elemente din placa de la cota +27 în zona de sud a pronaosului. Se montează totodată armătură rigidă și flexibilă pentru nivelul +27 – +36 în stânga și dreapta intrării. La abside și în zona altarului se toarnă beton și se finalizează zidăria de la cota +27.Lucrările de tencuire a spațiilor interioare din infrastructura Catedralei au fost realizate în proporție de 35 %, informează site-ul de ştiri al Patriarhiei Române. 

LUCRĂRI CATEDRALA NEAMULUI. Conform inginerilor, pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului lucrările se execută piramidal, de la vest la est, după cum urmează: dimineaţa se execută zidărie şi armare, în schimbul doi se face cofrare, iar noaptea se realizează betonare. 

CITEŞTE ŞI Lucrările la Catedrala Neamului au ajuns la cota +36. VIDEO DIN AER de pe şantierul Catedralei

"Muncitorii sunt concentraţi în zona de vest a cafasului şi la abside unde se realizează elementele de rezistenţă din armătură rigidă şi flexibilă.

Catedrala Mântuirii Neamului a costat până acum 46 de milioane de euro. DEATLII, AICI. 

LUCRĂRI CATEDRALA NEAMULUI. S-a turnat deja şi prima parte din placa de la cota +27, în zona de nord-vest a edificiului. Armătură rigidă se montează în zona altarului între cotele +18 - +27, iar armătură flexibilă la abside", au precizat pentru televiziunea Patriarhiei responsabilii de pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului care au adăugat că se lucrează, de asemenea, la zidărie în zona pronaosului, între cotele +22 - +26. Se execută în continuare şi elementele pe care se va monta platforma de la cota +27. Aceasta este finalizată în zona cafasului şi va susţine eşafodajele pentru lucrările viitoare, anunţau responsabilii de pe şantier în luna august. 

CITEŞTE ŞI Sărmanii, cei mai fervenți donatori pentru Catedrala Neamului - printre ei şi un bătrân de 94 de ani

Catedrala Neamului, proiectată să reziste la cutremure de 8,5 grade pe Richter

LUCRĂRI CATEDRALA NEAMULUI. Catedrala Mântuirii Neamului este proiectată să dăinuie mai bine de 500 de ani şi să reziste la cutremure de peste 8,5 grade pe scara Richter, după cum a precizat inginerul Vasile Crăcăoanu, consilier patriarhal la Sectorul monumente şi construcţii bisericeşti al Patriarhiei Române. 

„Clădirea catedralei este proiectată să reziste la toate cutremurele de peste 8,5 grade pe scara Richter ce pot apărea într-o perioadă de 500 de ani. Într-o perioadă de 500 de ani putem avea opt-nouă cutremure de peste şapte grade pe scara Richter", a declarat Vasile Crăcăoanu. 

LUCRĂRI CATEDRALA NEAMULUI. La edificarea suprastructurii locaşului de cult s-au folosit până Îîn această vară cantităţi impresionante de beton, armătură şi cofraje. „Lucrările la suprastructura obiectivului, executate din luna august 2013 până în prezent, evaluate în cantităţi, reprezintă: 3.876 mc de zidărie, 38.869 mp cofraje, 12.314 mc beton turnaţi, 5.545 tone armătură flexibilă montată, 2.217 tone armătură rigidă montată şi peste 40.000 ml de suduri. În luna curentă avem programate lucrările de supraînălţare a macaralelor în vederea demarării montajului platformei metalice de la cota +27 m necesară pentru exe-cuţia lucrărilor de la cota +27m - +36 m. Obiectivul principal al echipei de coordonare este continuarea lucrărilor la structura de rezistenţă a catedralei şi finalizarea acestora până în vara anului 2017", a menţionat ing. Vasile Crăcăoanu.

CITEŞTE ŞI COȘMAR pentru bucureşteni, lângă Catedrala Neamului: praf până la cer și gălăgie infernală, zi de zi 

LUCRĂRI CATEDRALA NEAMULUI. Despre costurile construcţiei a vorbit părintele Nicolae Crîngaşu, consilier patriarhal, coordonator la sectorul monumente şi construcţii bisericeşti, care a arătat că valoarea totală ar fi sub 100 de milioane de euro, până în faza „la roşu", şi nu 400-500 de milioane, aşa cum s-ar fi vehiculat, sume foarte deplasate faţă de realitate.

„Cheltuielile au fost până acum de aproximativ 46 de milioane de euro, în care sunt incluse absolut toate, de la taxe, facturile emise, salarii, avize, ceea ce reprezintă peste 50 la sută din valoarea totală. Pentru biserică ar mai trebui 45 de milioane de euro, astfel că valoarea totală ar fi sub 100 de milioane de euro, "la roşu". Sperăm ca în 2017 starea ei să fie consacrată cultului, să fie închisă, acoperită cu ferestere şi uşi, să aibă catapeteasmă pictată, iar starea construcţiei să permită să se facă slujbe", a declarat părintele Nicolae Crîngaşu. DETALII, AICI. 

Catedrala Mântuirii Neamului va depăși Casa Poporului ca înălțime

LUCRĂRI CATEDRALA NEAMULUI. Catedrala Neamului, cel mai mare lăcaş de cult din România, va surprinde prin grandoare şi va depăşi chiar şi Casa Poporului ca înălțime, fiind vizibil din orice punct al Capitalei. 

Catedrala Mântuirii Neamului se va ridica până la 120 de metri înălţime, va avea tot atâta lungime şi va putea adăposti aproximativ 5.000 de credincioşi. Spaţiul liturgic principal de la parter este completat de două săli polivalente în subsol, plus galerii şi spaţii expoziţionale cu circuit de vizitare la nivelurile superioare. Ansamblul arhitectural ce se construieşte în Dealul Arsenalului cuprinde, pe lângă Catedrala Mântuirii Neamului, şi patru centre socio-culturale purtând numele sfinţilor apostoli Andrei, Petru, Pavel şi Luca.

Catedrala Mântuirii Neamului va fi dotată cu turlă zgărie-nori, săli polivalente şi apartamente de protocol pentru preoţi, heliport şi adăpost antiatomic. B365.RO a prezentat, în exclusivitate, funcţiunile complete ale Catedralei aici.

LUCRĂRI CATEDRALA NEAMULUI. Alături de Bulevardul Uranus, Catedrala Neamului este considerată una dintre cele mai mari greşeli urbanistice, susţine şeful arhitecţilor din România. De ce, vezi aici. 

Etichete: CATDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI, Catedrala Mântuirii Neamului, finalizare lucrari catedrala neamului, lucrări Catedrala Neamului, muncitori, Patriarhia Română, realitatea, santier catedrala nemaului, strangere fonduri lucrari, video şantier

0/3 COMENTARII
gheorghe
09 oct 19:49
+0
VOTURI
-0
Cautăm colaboratori serioşi! Ofertă specială pentru cei care vor să facă bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipă cu experienţă, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat că ai facut cea mai bună alegere! Pentru mai multe detalii, caută-mă acum la adresa de email: paraschiv_ghrgh@yahoo.com. Perseverenta reuseste INTODEAUNA acolo unde vointa da gres.
Cris
08 oct 22:58
+0
VOTURI
-0
Plasmele.. unde sunt plasmele? Dar trafaletul de aghezmuire la distanta, wireless ??? Abia astept sa pot da acatiste prin internet, care sa se afiseze instant pe plasmele interioare in catedrala... Babele care canta la slujba vor fi dotate cu tableta si hands-free...
mihail30
08 oct 17:59
+0
VOTURI
-0
Cea mai selecta oferta! Urgent avem nevoie de colaboratori part-time in cel mai select si mai serios program de castigat bani la domiciliu, in timpul liber. Cerem dorinta de a invata ceva nou si seriozitate. Oferim indrumare pas cu pas, instruire gratuita de cea mai buna calitate si contract care va garanta plata comisioanelor. Solicitati acum detalii la adresa de email: zizou_sez@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE