Patriarhia Română: Nu ne opunem construirii unei moschei în BucureştiPatriarhia Română nu se opune ridicării unei moschei la Bucureşti, a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei, Vasile Bănescu. Acesta spune că este vorba despre un lăcaş de cult recunoscut de stat şi că a primit asigurări că nu va fi un centru de pregătire al unor lideri islamici.

Moscheea de la Bucuresti va fi o copie a moscheii din Constanta
Moscheea de la Bucureşti va fi o copie a moscheii din Constanţa
Foto: litoralulromanesc.ro

"Patriarhia nu se opune construirii unui lăcaş de cult, al unui cult oficial recunoscut de stat. Ar fi o contradicţie de termeni. Problema ridicării moscheii nu are legătură strict cu biserica, şi nici măcar implicit, ci cu Guvernul, care dă aprobările. Personal, am fost asigurat de Secretariatul pentru culte că e vorba de o moschee mai mare decât cea dintr-un oraş de provincie, şi că nu e vorba de un centru de pregătire a unor lideri islamici", a declarat, într-o emisiune la Digi 24, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România intenţionează să o construiască în Bucureşti, pe Bulevardul Expoziţiei nr. 22-30, a fost eliberat, însă acest document nu dă dreptul de construire.

Planul Urbanistic Zonal urmează să fie supus dezbaterii publice, iar competenţa asigurării dezbaterii publice şi realizării procedurii de consultare a populaţiei revine structurilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Numai după ce municipalitatea va aproba Planul Urbanistic Zonal, beneficiarul construcţiei va putea solicita Primăriei Sectorului 1 eliberarea unei autorizaţii de construire.

Muftiatul Cultului Musulman din România a depus, în 26 ianuarie 2016, la Primăria Sectorului 1, documentaţia pentru eliberarea unui certificat de urbanism, etapa premergătoare obţinerii autorizaţiei de construire. Întrucât documentaţia depusă a fost incompletă, primăria a transmis petentului o adresă de completare, prin care a cerut precizarea scopului pentru care solicită eliberarea certificatului de urbanism, precum şi prezentarea planurilor anexă, aşa cum prevede legislaţia în vigoare.

Reprezentanţii cultului musulman au revenit cu documentele solicitate şi, în acest context, Primăria Sectorului 1 avea obligaţia legală de a elibera certificatul de urbanism solicitat de beneficiarul construcţiei.

Etichete: constructie moschee, constructie moschee Bucuresti, moschee bucuresti

0/1 COMENTARII
General Katana
04 Jan 10:07
+0
VOTURI
-0
Este cumva tara musulmana ?! Daca tot se da voie sa se construiasca moschei, poate le dam voie si budistilor sa-si ridice temple, nu ? Tara lui Nimeni ! Romani facuti din bucati de prin toate natiile posibile !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE