Patriarhul Daniel, în vizită pe şantierul Catedralei Neamului. În ce stadiu sunt lucrările FOTOPatriarhul Daniel a efectuat o vizită pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului, cel mai mare lăcaş de cult din România, aflat încă în construcţie în Dealul Arsenalului. În prezent, construcţia Catedralei a depăşit înălţimea unui bloc de 12 etaje.

La eveniment au asistat şi circa 2.500 de tineri, veniţi din diferite ţări ale lumii, participanţi la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Toată Lumea (ITO 2016), organizată de Arhiepiscopia Bucureştilor şi Patriarhia Română, în contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox.

Programul ITO 2016 a cuprins şi un concert în aer liber,în weekend, în Parcul IOR din Capitală, unde au cântat Elena Gheorghe, Smiley şi trupa Bere Gratis.

Cu această ocazie, agenţia de ştiri a Patriarhiei Române a publicat mai multe imagini din interiorul Catedralei Mântuirii Neamului care arată stadiul actual al lucrărilor.

Construcţia Catedralei Neamului a fost ridicată deja până la 36 de metri deasupra solului, la care se adaugă 22 de metri în subteran, potrivit romaniatv.net.

Catedrala Neamului ar urma să fie deschisă pentru enoriaşi de Ziua Naţională, la 1 Decembrie 2018.

Etichete: Catedrala Neamului, lucrări Catedrala Neamului, Patriarhul Daniel, santier catedrala neamului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE