Patronate: Reparația Autostrăzii Soarelui în plin sezon va afecta fluxul de turiștiIntenţia CNADNR de a reabilita un tronson de pe Autostrada Soarelui, în plin sezon estival, este criticată de patronatele din turism, care spun că fluxul de turişti către litoral va fi afectat.

Lucrari pe Autostrada Soarelui
Lucrări pe Autostrada Soarelui
Foto: stiri.tvr.ro

Patronatele din turism reclamă proasta organizare a CNADNR în legătură cu reparaţiile care urmează să fie făcute în plin sezon estival, atât pentru podul de la Agigea, cât şi pentru un tronson de 40 de kilometri al Autostrăzii Soarelui.

"Deşi suntem conştienţi că lucrări de reparaţii sunt necesare şi ne bucura faptul că acestea sunt efectuate, constatam că nu exista o planificare raţională a exploatării autostrăzii de către CNADNR. Eventualele reabilitări nu au fost corect planificate, analizate şi nu a fost evaluat impactul economic asupra activităţii turistice pe litoral, în sezonul estival", spun reprezentanţii Federaţiei patronatelor din turismul românesc, într-un comunicat de vineri, preluat de Mediafax.

Aceştia se tem că lucrările vor afecta fluxul de turişti către litoral şi, în acest sens, solicită CNADNR să prezinte un calendar al executiilor lucrarilor, din care să rezulte evitarea efectelor economice negative asupra industriei turismului.

"În contextul în care o serie de destinaţii turistice europene au devenit nesigure din cauza atentatelor teroriste sau a ameninţărilor venite din această direcţie, şansa României, considerată o ţară sigură, de a trage turişti, este afectată de piedicile puse de CNADNR", crede FPTR.

FPTR solicită ca CNADNR să evaluează şi să planifice lucrările necesare în mod judicios evitând atât afectarea confortului turiştilor care vor veni pe litoral în perioada sezonului estival, cât şi afectarea activităţii economice din industria turismului.

Etichete: Autostrada Soarelui, CNADNR, patronate turism, reparații Autostrada Soarelui

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE