Patronii de la Colectiv, aduși la Parchetul GeneralPatronii clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu - s-au prezentat joi la sediul Parchetului General.  Ei au fost chemați de procurori pentru a li se aduce la cunoștință rezultatul expertizei efectuate în acest dosar.

Patronii de la Colectiv, adusi la Parchetul General
Patronii de la Colectiv, aduși la Parchetul General

Patronii clubului Colectiv au venit, joi, la Parchetul general pentru a li se aduce la cunoștință rezultatul expertizei efectuate în acest dosar.

Cei trei sunt cercetați în prezent în arest la domiciliu, fiind acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Conform unei expertize tehnice întocmite de un specialist în construcții la solicitarea Parchetului General, Primăria sectorului 4 nu a efectuat, în ultimii cinci ani, verificări în localul unde a funcționat clubul Colectiv, în condițiile în care a fost schimbată destinația spațiului și au fost executate lucrări de amenajare fără autorizații.

În expertiză se arată că nu au fost identificate dovezi că angajații administrației locale ar fi desfășurat, cel puțin în ultimii cinci ani, activități de inspecție și control în spațiul unde au funcționat succesiv trei cluburi, ultimul fiind Colectiv.

De asemenea, expertiza nu a identificat acte de control sau măsuri dispuse din punct de vedere al respectării legislației nici din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, nici din partea Inspectoratului de Stat în Construcții București, scrie Agerpres. 

Din raportul tehnic mai reiese că în incinta de la Pionierul există lucrări de construire și amenajare care nu îndeplinesc cerințele legale, iar "cea mai mare parte a lucrărilor realizate necesitau autorizație de construcție, o parte dintre lucrări nu îndeplinesc cerințele impuse de normele în vigoare, în special în cazul în care este necesară o evacuare rapidă a utilizatorilor din spațiul aferent".

Raportul mai arată că au fost folosite materiale ușor inflamabile în momentul în care a fost construit tavanul fals, "ventilațiile, atât pentru aportul de aer proaspăt, cât și pentru exhaustarea celui viciat, nu sunt poziționate corespunzător", iar "instalațiile electrice dispuse pe sub panta din lemn sunt neconforme".

În plus, numărul căilor de acces pentru spații publice aglomerate trebuia să fie minimum două, însă la clubul Colectiv exista doar una utilizabilă, dar și aceasta neconformă.

Etichete: colectiv, expertiză, Parchetul General, patroni colectiv

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h