Patronii nu au învățat nimic după COLECTIV. Zeci de sancțiuni aplicate de ISUTragedia din Colectiv nu a schimbat prea mult obiceiurile proprietarilor de restaurante, baruri sau cluburi. Inspectorii de la pompieri şi poliţiştii au dat peste 2.000 de sancţiuni în ultimele două săptămâni în localuri care au ignorat normele de protecţie în caz de incendiu. Stingătoare lipsă şi uşi de evacuare blocate au fost principalele probleme, un sfert dintre ele constatate doar la Bucureşti.

Patronii nu au invata nimic dupa Colectiv. Zeci de sanctiuni aplicate de ISU
Patronii nu au învăța nimic după Colectiv. Zeci de sancțiuni aplicate de ISU

„Instalaţii electrice improvizate, căi de acces care nu au fost marcate corespunzător și lipsa căilor de evacuare”, enumeră Adrian Marian, purtător de cuvânt al ISU București-Ilfov, citat de  Digi24.

Acestea au completat lista indiferenţei care poate ucide. Multe dintre locurile verificate, 500 la număr, sunt în centrul vechi al Bucureştiului.

Marea problemă aici, în Centrul Vechi, spun pompierii, este aglomerarea de clădiri. Sunt peste 200 de cluburi, cafenele sau restaurante. Multe dintre ele la demisolul clădirlor. Aceste spaţii nu respectă în totalitate normele de securitate în incendiu. 

În cele mai multe cazuri, căile de evacuare sunt prea înguste. Scările pe care oamenii ar urca în grabă în cazul unui incendiu pentru a ieşi din cluburile subterane nu ar putea face faţă numărului mare de persoane care îşi caută salvarea.

În București „au fost aplicate 87 de amenzi în valoare de aproximativ 380.000 de lei”, spune Adrian Marin.

În ţară cuantumul amenzilor a depăşit 1,5 milioane de lei. Şi este numai începutul. Controalele vor continua.

Etichete: colectiv, isu, localuri, patroni, sancţiuni

0/2 COMENTARII
ccc
08 Mar 04:38
+0
VOTURI
-0
clientul este spalat pe creier daca intra in asemenea locatii, nu are cap sa gandeasca, ochi sa vada, trebuie sa-l pazeasca altii? de fapt selectia naturala trebuie sa existe
anonim
08 Mar 00:02
+0
VOTURI
-0
si uite asa maine poimaine se poate produce iar o tragedie daca patronii nu vor sa inteleaga anumite reguli impuse

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE