INCENDIU JILAVA. Focul arde mocnit şi la această oră. Anunţul Ministerului Mediului UPDATEIncendiul care a izbucnit, luni dimineaţă, la o fabrică de încălţăminte din Jilava, nu a fost stins nici după 24 de ore întrucât intervenţia este extrem de dificilă. Potrivit ISU, focul arde mocnit în centrul halei. 

UPDATE 14.15 Concentrațiile poluanților în zona incendiului izbucnit luni la fabrica de încălțăminte din Jilava nu au depășit valorile limită, a anunțat, marți, într-un comunicat de presă, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP).

'Referitor la incendiul produs la fabrica de încălțăminte din Jilava, județul Ilfov, în dimineața zilei de 06 iunie 2016, în urma analizelor de laborator, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor face următoarele precizări: Conform procedurilor în vigoare, laboratorul mobil al Agenției pentru Protecția Mediului București s-a deplasat în teren pentru monitorizarea calității aerului.

Într-o primă etapă, monitorizarea s-a făcut pe șoseaua de centură a municipiului București, la o distanță de aproximativ 700 m de intrarea spre fabrica ce ardea, pe direcția vântului (dinspre Jilava spre Popești-Leordeni). La scurtă perioadă de la începerea măsurătorilor, condițiile atmosferice s-au schimbat radical, după ploaie direcția vântului s-a schimbat, bătând de această dată spre București. În aceste condiții, a fost necesară schimbarea locației măsurătorilor, acestea continuând pe șoseaua dintre București și Jilava.

Poluanții monitorizați cu laboratorul mobil au fost: dioxid de sulf, dioxid de azot, amoniac, hidrogen sulfurat, monoxid de carbon și particule PM10. În urma analizelor efectuate, concentrațiile poluanților nu au depășit valorile limită, conform L104/2011 privind calitatea aerului înconjurător sau STAS 12574/1987', se precizează în comunicat.

 

UPDATE 11.00 Reprezentanţii ISU anunţă că incendiul din Jilava arde mocnit in centrul halei. 8 autospeciale de stingere actioneaza in continuare. Interventia va mai dura cateva ore.

UPDATE 8.25 Pompierii sunt şi în aceste momente la fața locului pentru a lichida incendiul izbucnit în urmă cu aproape 24 de ore, după ce au acţionat inclusiv pe timpul nopţii. Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, estimează că intervenția va fi finalizată în această după-amiază.

Patronul fabricii de încălţăminte care a ars luni, la Jilava, are asigurare, dar nu una care să acopere şi riscul de incendiu. Incendiul a făcut pagube de milioane de euro. 

Proprietarul italian al fabricii deţine o asigurare property, care nu acoperă şi riscul de incendiu. Firma nu va fi astfel despăgubită decât marginal, susţine Profit.ro, citând surse avizate. Patronul nu a putut fi contactat nici de reprezentanţii asigurătorului şi nici de cei ai brokerului care a intermediat vânzarea poliţei.

Firmele de asigurare acceptă rar să asigure pentru incendiu spaţiile unde se lucrează cu materiale inflamabile, cum este şi cazul fabricii de la Jilava, mai spun sursele citate.

Reamintim că incendiul izbucnit la fabrica de încălţăminte şi la depozitul acesteia a cuprins aproximativ 2.000 de metri pătraţi. Pompierii au intervenit cu 13 autospeciale de stingere, patru autoscări, un echipaj de descarcerare şi două ambulanţe. Un pompier şi-a pierdut viaţa în timpul intervenţiei, după ce peste el s-a prăbuşit un zid de beton.

Etichete: incendiu, incendiu jilava

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE