Patronul FC Braşov, Ioan Neculaie, pus sub control judiciarMagistraţii Tribunalului Braşov au respins în noaptea trecută propunerea de arestare a lui Ioan Neculaie şi au decis ca acesta să fie cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de o fraudă de 5 miloane de euro.

Patronul FC Brasov, Ioan Neculaie, pus sub control judiciar (Foto digisport.ro)
Patronul FC Braşov, Ioan Neculaie, pus sub control judiciar (Foto digisport.ro)

Tribunalul a decis instituirea măsurii de control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, potrivit Digi24. Nici avocaţii apărării şi nici Parchetul nu au contestat această măsură, având în vedere că procurorul de instanţă nu a fost prezent în sală, la pronunţare, în jurul orei 4:00 în această dimineaţă, scrie Mediafax.

Omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie a fost reţinut, joi seară, de procurorii Parchetului Tribunalului Braşov, după ce a fost audiat timp de aproape zece ore în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care au avut loc percheziţii la clubul FC Braşov şi la locuinţa lui Neculaie.

Ioan Neculaie este patronul şi finanţatorul clubului FC Braşov din 1999. Clubul a intrat în insolvenţă din 4 martie 2015 şi în prezent se judecă planul de reorganizare a societăţii.

Şi în aprilie 2011, Ioan Neculaie a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de tulburare de posesie în forma participaţiei improprii, într-un caz legat de încălcarea proprietăţii omului de afaceri Ioan Olaru pe un teren din Poiana Braşov.

Locuinţa omului de afaceri Ioan Neculaie, sediul clubului de fotbal FC Braşov, unde acesta este acţionar, şi societatea pe care o are în administrare, SC Roman SA, au făcut, joi, obiectul unor percheziţii dispuse de Parchetul Tribunalului Braşov. 

În cauza instrumentată de procurorii braşoveni şi în care vizat este şi afaceristul Ioan Neculaie există suspiciuni prezumtive de evaziune fiscală, înşelăciune şi splălare de bani, prejudiciul în acest dosar fiind de 10 milioane de euro.

În total au fost efectuate joi opt percheziţii, pe lângă casa lui Ioan Neculaie, sediul FC Braşov şi sediul Roman SA, fiind vizată şi locuinţa şeful Oficiului pentru Jocuri de Noroc, Vasile Bilinschi, fos şef al Gărzii Financiare Braşov.

Ultimul scandal în care a fost implicat Ioan Neculaie este legat de dosarul prostituatelor de lux, el fiind acuzat că a plătit mai multe fete pentru a face sex cu ele. De asemenea, el se află de mai mulţi ani în atenţia procurorilor pentru presupuse ilegalităţi comise la Roman SA. De asemenea, în 2013 lui i-a fost întocmit dosar penal având ca obiect o evaziune fiscală de câteva milioane de euro de la FC Braşov SA.

Etichete: control judiciar, FC Braşov, ioan neculaie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE