Patronul RCS,cel mai bogat român cu activități în media. Adrian Sârbu a pierdut 60 mil. dolariZoltan Teszari, cel care deține compania RCS și televisiunea Digi 24 are o avere de 500 milioane de dolari, potrivit Capital. El este cel mai bogat român cu afaceri în domeniul media. Adrian Sârbu trece însă printr-o perioadă cu mari pierderi financiare. Proprietarul Mediafax a pierdut aprox. 60 milioane dolari într-un an. 

Patronul RCS,cel mai bogat roman cu activitati in media. Adrian Sarbu a pierdut 60 mil. dolari
Patronul RCS,cel mai bogat român cu activități în media. Adrian Sârbu a pierdut 60 mil. dolari
Foto: Capital

Potrivit Capital Top 300 Cei mai bogați români, averile din media arată scăderi puternice în cazul lui Dan Grigore Adamescu (România liberă), al familiei Voiculescu și al lui Adrian Sârbu (Mediafax). Insolvențele și falimentele care au afectat companiile pe care le dețin (falimentul Astra, respectiv insolvența Mediafax), dar și problemele cu justiția s-au văzut și în avera acestora.

Detalii despre topul oamenilor din media realizat de Capital:

Zoltan Teszari are o avere estimată la 480-500 de milioane de euro, cu câteva zeci de milioane mai puțin decât anul trecut. Grupul RCS deține familia de posturi TV Digi (Digi 24, Digi Life, Digi World, Digi Sport) și, din acest an, rețeaua de licențe Pro FM și Info Pro.

Familia Păunescu este pe locul al doilea în topul media, cu 200 de milioane de euro. Deține jumătate din B1, dar afacerile familiei vin în principal din alte domenii.

Familia Voiculescu, locul al treilea, are o avere estimată de Capital de 180-200 de milioane de euro, față de 230-250 de milioane de euro anul trecut. Scăderea este justificată de problemele cu justiția ale lui Dan Voiculescu, care au dus, printre altele, la confiscarea fostului sediu al Grivco, dar și a clădirii în care funționează studiourile Antena 1 și Antena 3.

Scădere dramatică la Adrian Sârbu.  Proprietarul este sub control judiciar, iar la începutul anului a fost câteva luni în ares preventiv. Parte din companiile media pe care le deține (din grupul Mediafax) sunt în insolvență. Anul trecut, averea lui Sârbu era estimată de Capital la 80-85 de milioane de euro. Anul acesta, cifra este de patru ori mai mică.

Citește mai mult pe capital.ro.

Etichete: adrian sârbu, avere, Dan Voiculescu, media, Zoltan Teszari

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE