Patru dosare penale ale lui Bercea Mondial, reanalizate. Procurorii ar fi încălcat procedurile28 de dosare în care a fost cercetat Sandu Anghel, zis și Bercea Mondial, din perioada 2006-2014, au fost analizate de Inspecția Judiciară, din care patru ar putea conține nereguli, a anunțat procurorul Gheorghe Muscalu, vicepreședinte al CSM. CSM a decis marţi să solicite procurorului general să verifice patru dosare în care s-a dispus neînceperea urmăririi penale în cazul lui Bercea Mondial, "existând posibilitatea să se fi greşit" prin clasarea cauzelor, a declarat vicepreşedintele consiliului, George Muscalu.

A murit mama lui Bercea Mondial. Bercea cere permisie pentru a fi prezent la inmormantare
A murit mama lui Bercea Mondial. Bercea cere permisie pentru a fi prezent la înmormântare
Foto: www.caleaeuropeana.ro

În patru dosare penale în care s-a decis neînceperea urmăririi penale în cazul lui Sandu Anghel au fost găsite posibile nereguli, încălcări ale procedurilor judiciare, a anunțat Muscalu în cadrul unei conferințe de presă susținute marți.

Este vorba de trei dosare din domeniul economic și unul de corupție. Muscalu a spus că nu se poate pronunța încă dacă aceste dosare vor fi redeschise. Dosarele au fost închise cu NUP în perioada 2008-2011.

La 9 iulie, judecătorul Horaţius Dumbravă a cerut, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii, sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la faptul că la parchetele din judeţul Olt s-au dat o sută de soluţii de neîncepre a urmăririi penale pe numele lui Bercea Mondial.

Secţia de procurori a Consiliului superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, în 17 iulie, Inspecţia Judiciară cu privire la soluţiile date în dosarule în care a fost implicat Bercea Mondial, începând din 2006.

În 23 iulie, procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a dispus efectuarea unui control având ca obiect identificarea tuturor cauzelor penale în care a fost cercetat Bercea Mondial şi a cauzelor conexe acestora, precum şi verificarea legalităţii soluţiilor dispuse.

Etichete: bercea mondial, CSM, dosare, închise, NUP

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE