Patru imobile din Centrul Vechi, reabilitate de companiile înfiinţate de Primăria CapitaleiPatru imobile din Centrul Vechi încadrate în clasa I de risc seismic sunt în proces de reabilitare, lucrările fiind desfăşurate de societăţile înfiinţate de Primăria Capitalei, respectiv Compania Municipală Consolidări SA şi Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic SA. Costul lucrărilor se ridică la 10 milioane de lei, iar o parte din muncitori au fost angajaţi la târgul de joburi organizat recent de municipalitate, spune PMB.

Risc seismic
Risc seismic
Foto: paginadepolitica.ro

"Aceste imobile necesită reabilitare urgentă, întrucât se află în stare avansată de degradare şi pun în pericol siguranţa cetăţenilor. Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc şi Compania Municipală Consolidări SA colaborează pentru ca acestea să fie reabilitate într-un timp cât mai scurt şi repuse în valoare. Prin demararea lucrărilor de consolidare, dorim să oferim exemple de bune practici în ceea ce priveşte consolidarea clădirilor cu risc seismic, pentru a încuraja proprietarii care deţin o astfel de locuinţă să îşi pună imobilele în siguranţă", susţine primarul Capitalei, Gabriela Firea, în urma unei vizite neanunţate pe şantierul de pe strada Blănari.

Clădirile din Centru aflate în proces de reabilitare sunt cele de pe strada Blănari nr. 2 (subsol + parter + 3 etaje, 1.200 de metri pătraţi), strada Blănari nr. 6 - nr. 8 (subsol, parter şi 3 etaje), strada Blănari nr. 10 (subsol, parter şi 3 etaje).

Potrivit municipalităţii, clădirile se află pe lista imobilelor expertizate tehnic încadrate în clasa I de risc seismic pericol public şi au fost construite în 1870, fiind printre cele mai vechi imobile cuprinse în programul de consolidare al Primăriei Capitalei.

Într-o primă etapă se desfăşoară operaţiunile de organizare de şantier, igienizare şi eliminarea deşeurilor, urmând ca societatea de consolidări să pună în siguranţă elementele arhitecturale şi structurale, apoi să înceapă lucrările de consolidare a structurii de rezistenţă, de refacere a clădirii şi aducere la starea iniţială.

Costul lucrărilor se ridică la 10 milioane de lei plus TVA, reprezentând fonuri din bugetul local.

De asemenea, o parte din muncitori au fost angajaţi la târgul de joburi organizat recent de municipalitate. Primăria Capitalei precizează că oamenii care locuiau în clădirile ce urmează a fi reabilitate au fost mutaţi în cele două blocuri de necesitate aflate în Piaţa Naţiunilor Unite.

Etichete: cladiri risc seismic, pmb, reabilitare cladiri risc seismic, risc seismic

0/1 COMENTARII
Crisc
10 dec 04:31
+0
VOTURI
-0
Deci, majoritatea firmelor din constructii se plang ca nu gasesc muncitori, iar Primaria capitalei a reusit sa angajeze muncitor in constructii in urma unui targ de joburi unde muncitorii de pe schela au venit si au depus CV-ul, nu? Foarte tare !!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h