Patru jandarmi cu dosare penale pentru violenţele din Piaţa UniversităţiiPatru jandarmi vor fi cercetati penal pentru violentele din Piata Universitatii
Patru jandarmi vor fi cercetaţi penal pentru violenţele din Piaţa Universităţii

Altercaţiile dintre forţele de ordine şi protestatarii din Piaţa Universităţii nu au rămas nepedepsite.

Dacă până acum au fost sancţionate doar persoanele participante la manifestări, azi au fost traşi la răspundere şi patru jandarmi pentru modul violent în acre au intervenit, anunţă Realitatea TV.

Pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti precum şi pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 Bucureşti s-au înregistrat câte două plângeri penale împotriva jandarmilor care au asigurat ordinea şi liniştea publică în timpul desfăşurării manifestărilor de stradă, din perioada 15-19 ianuarie. Alte 32 de persoane civile sunt cercetate sau urmărite penal, informează Ministerul Public.

Într-unul din dosare se fac cercetări faţă de o persoană pentru ofensă adusă unor însemne, după ce a dat foc la un steag în faţa Spitalului Colţea.

"În continuarea cercetărilor din cauzele având ca obiect evenimentele cunoscute opiniei publice sub numele de «acţiuni violente în cadrul manifestărilor de stradă din perioada 15-19 ianuarie 2012»", Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a comunicat o situaţie a dosarelor înregistrate.

Astfel, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au fost constituite 12 dosare în care se fac cercetări sub aspectul infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, distrugere şi ultraj.

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, respectiv, distrugere privind incidentele din în 16 ianuarie 2012, ora 21.30, în zona Calea Victoriei din Bucureşti faţă de Karol Dieter Vasile. "S-a reţinut că inculpatul ar fi fost alături de alte cinci persoane în zona Calea Victoriei din Bucureşti, ar fi provocat scandal şi, de asemenea, ar fi dat cu picioarele într-un autoturism căruia i-ar fi distrus oglinda şi aripa. Acesta a fost reţinut de către organele de poliţie pentru 24 de ore, fiind prezentat la data de 17 ianuarie 2012, procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti care au dispus faţă de Karol Dieter Vasile măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea şi continuarea cercetărilor pentru stabilirea tuturor împrejurărilor cauzei", explică Ministerul Public.

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti au fost înregistrate un număr de şapte cauze, în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti au solicitat judecătorilor, în 17 ianuarie 2012, arestarea preventivă a unui inculpat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru 25 de zile. Din primele cercetări a rezultat faptul că, în contextul creat de incidentele petrecute în data de 15 ianuarie 2012, inculpatul a participat la sustragerea mai multor telefoane mobile expuse spre vânzare într-un punct de lucru al unei societăţi de telefonie mobilă, prin distrugerea geamurilor şi altor bunuri din interior.

În continuarea cercetărilor, în cursul zilei de 18 inauarie 2012, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a altor doi inculpaţi, cererea procurorilor fiind respinsă de către magistraţii Judecătoriei Sector 3. Procurorii au exercitat calea de atac a recursului.

Cei doi inculpaţi sunt acuzaţi că, în contextul creat de incidentele petrecute în data de 15 ianuarie 2012, au participat la sustragerea mai multor telefoane mobile expuse spre vânzare într-un punct de lucru al unei societăţi de telefonie mobilă, prin distrugerea geamurilor si altor bunuri din interior.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti efectuează cercetări într-o cauză penală faţă de inculpatul Mihai Căpăţână, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de asociere în vederea săvârşirii infracţiuni, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

Reamintim că, a fost dispusă arestarea preventivă a inculpatului Mihai Căpăţână, reţinându-se în sarcina acestuia că, a participat alături de alte persoane ,în data de 15 ianuarie 2012, la incendierea unor bunuri aparţinând domeniului public, din zona intersecţiei străzilor Cantemir cu Mărăşeşti din Municipiul Bucureşti.

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetari în legătură cu incidentul ce a avut loc în timpul manifestărilor de protest din data de 19 ianuarie 2012, privind folosirea fără drept de arme albe. Cercetările sunt în curs de desfăşurare pentru stabilirea tuturor împrejurărilor cauzei.

De asemenea, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au preluat de la mai multe parchete de sector de pe raza Municipiului Bucureşti, şapte dosare penale privind infracţiuni săvârşite în noaptea de 15/16 ianuarie 2012, cu prilejul manifestaţiilor desfăşurate în zona Pieţei Universităţii şi în zone din imediata apropiere.

"Cauzele vizează săvârşirea unor infracţiuni de port fără drept de arme albe, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, distrugere, constând în aceea că grupuri de câteva zeci de persoane proferau cuvinte şi expresii jignitoare la adresa forţelor de ordine, rupeau gardurile din metal ce separau benzile de circulaţie, aruncau cu pietre, sticle, obiecte contondente asupra persoanelor aflate în zonă (atât asupra celor care se aflau la manifestaţie cât şi asupra celor care făceau parte din rândul forţelor de ordine)", spune sursa citată.

De asemenea, într-una din aceste cauze, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, faţă de o persoană face cercetări sub aspectul infracţiunii privind ofensa adusă unor însemne, "deoarece a manifestat dispreţ prin acţiunea ce a produs degradarea unui steag arborat pe o instituţie publică din zona Spitalului Colţea".

Pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, precum şi pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 Bucureşti s-au înregistrat câte două plângeri împotriva jandarmilor care au asigurat ordinea şi liniştea publică în timpul desfăşurării manifestărilor de stradă.

De asemenea, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti efectuează cercetări faţă de un învinuit minor O.A. (în vârstă de 17 ani), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Acesta a fost reţinut de către procurori pentru 24 ore şi a fost prezentat instanţei de judecată în cursul zilei de 17 ianuarie 2012, cu propunere de arestare preventivă.

Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat faptul că, în seara de 16 ianuarie 2012, în jurul orei 20.00, aflându-se în zona centrală a Municipiului Piteşti, într-un grup mai mare de protestatari, învinuitul a aruncat cu o piatră în aranjamentele ornamentale din zonă şi a spart geamul clădirii Casei Sindicatelor. Ulterior, în aceleaşi împrejurări, în timp ce se afla în zona Oficiului Poştal Central din aceeaşi localitate, a lovit cu pumnul în zona feţei, un jandarm care se afla în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, cauzându-i acestuia leziuni corporale ce necesită 15 zile îngrijiri medicale (fractură de piramidă nazală cu deplasare).

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor cauzelor şi a identificării celor implicaţi, iar pe măsura derulării acestora, vom informa opinia publică.

Etichete: cercetaţi, dosare penale, jandarmi, Piaţa Universităţii, proteste, violenţe

0/0 COMENTARII
smoky
21 ian 02:53
+0
VOTURI
-0

USL, sunt buni numai la manipularea oamenilor, obtinerea voturilor prin orice mijloace posibile, platirea lor pentru a iesi in strada si a crea o revolutie, o revolutie plina de violenta si haos, care a degenerat drastic. In frunte cu sustinatorii lor RTV, Antena 3 si Realitatea au reusit sa ii induca pe oamenii neajutorati in eroare si sa-i manipuleze scotandu-i in strada pentru a scanda in numele unor oameni lipsiti de scrupule. Incetati sa mai manipulate pupulatia prin problemele lor personale.

crosa
21 ian 01:50
+0
VOTURI
-0

Sa va fie rusine USL, profitati de naivitatea oamenilor nevoiasi si le promiteti marea cu sarea pentru a-i chema in frig, ca sa scandeze propagande electorale in numele unor manipulatori fara scrupule. Nu va mai saturati odata de atata instigare la violenta si de haosul creat. Degeaba incercati cu orice pret sa puneti mana pe putere, pentru ca nu o sa va iasa nimic, lumea s-a saturat sa fie dezinformata si manipulata. Oricum nu o sa voteze nimeni!

sandra
21 ian 00:41
+0
VOTURI
-0

OR FI AJUNS SI EI LA CAPATUL RABDARILOR. LA CAT DE NESIMTITI ERAU UNII SI II INSTIGAU!

Liviu75
20 ian 22:26
+0
VOTURI
-0

Penibila prestatia opozitiei! Ieri s-a vazut un sigur “politician” din opozitie la Tv, Mazare,

care intre doua vacante prin Cuba a tras o fuga si pana la Arcul de Triumf sa-si incordeze bascuta.

epure
20 ian 22:06
+0
VOTURI
-0

rusine usl

face-ti scandal in potriva presedintelu

ati distrus tara si acum nu sti-ti cum sa

mituitii oamenii si sa-i chemati la proteste ne autorizate

si plus de asta la-ti adus in fata pe luceafarul huilei

sa protesteze cu oamenii lui de la mineriada

rusine usl

rusine usl

rusine usl

gaga
20 ian 21:57
+0
VOTURI
-0

Fratilooor...e grav !...

A inceput inarmarea celor din USLa !...

Femeilor li se dau pusti iar barbatilor...pustoaice !...

Mazare le imparte, personal !...

ali
20 ian 21:43
+0
VOTURI
-0

Ne bucuram cand presa se politizeaza oficial. Ii dorim lui Sorin Rosca Stanescu sedere placuta si lunga in opozitie alaturi de PNL. Asteptam ca si Bogdan Chiriac sa-si ocupe locul la PC sau la PSD ca sa ne fie si noua mai clar cum e cu “ jurnalistii” sau “ analistii “ apolitici.

ali
20 ian 21:39
+0
VOTURI
-0

• Ne bucuram cand presa se politizeaza oficial. Ii dorim lui Sorin Rosca Stanescu sedere placuta si lunga in opozitie alaturi de PNL. Asteptam ca si Bogdan Chiriac sa-si ocupe locul la PC sau la PSD ca sa ne fie si noua mai clar cum e cu “ jurnalistii” sau “ analistii “ apolitici.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE