Patru medalii pentru elevii români, la Olimpiada Internațională de InformaticăElevii români au obţinut o medalie de aur, două de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică care a avut loc în Kazahstan.

Patru medalii pentru elevii romani, la Olimpiada Internationala de Informatica
Patru medalii pentru elevii români, la Olimpiada Internațională de Informatică
Foto: antena3.ro

Delegatia Romaniei a ocupat astfel locul 10, din 84 de ţări participante, păstrând poziţia a şasea în clasamentul pe medalii din toate timpurile, a anunţat Ministerul Educaţiei, sambata.

Lotul olimpic al României, cu cele patru medalii obţinute la a XXVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, a reeditat astfel succesul de anul trecut, iar cu un palmares de 95 de medalii, dintre care 28 de aur, 42 de argint şi 25 de bronz, păstrează poziţia a şasea în clasamentul pe medalii din toate timpurile.

Multiplul laureat la concursurile naţionale şi internaţionale, Rareş Darius Buhai, absolvent al Colegiului Naţional "Liviu Rebreanu" din Bistriţa, a cucerit a patra medalie de aur la această competiţie.

"În clasamentul individual din toate timpurile s-a întâmplat ceea ce am visat cu toţii inainte de această olimpiadă: Rareş Darius Buhai a obţinut a patra medalie de aur şi a trecut pe pozitia a doua în reputatul Hall of Fame al Olimpiadei Internaţionale de Informatică", a declarat profesorul Adrian Panaete, de la Colegiul Naţional "August Treboniu Laurian" din Botoşani, team leader-ul lotului olimpic şi coordonatorul Comisiei de pregătire şi selecţie a lotului naţional de informatică seniori.

Medaliile de argint au fost obţinute de Alexandru Velea, absolvent al Liceului de Informatică "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca, laureat cu argint şi la ediţia precedentă, şi de Marius Valentin Hărşan, absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Medalia de bronz a intrat în posesia lui Andrei Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu" din Vaslui.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Informatică s-a desfăşurat la Almaty, în Kazahstan, în perioada 26 iulie - 1 august, şi a reunit 324 de competitori din 84 de ţări.

Etichete: elevi, medalii, olimpiada internationala

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE