Patru metode prin care hipermarketurile vând carne expirată



Angajatul unui hipermarket dezvăluie paşii ilegali pe care sunt nevoiţi să-i parcurgă angajaţii din sectorul carmangerie cu produsele care nu s-au vândut în perioada de valabilitate.

Patru metode prin care hipermarketurile vand carne expirata
Patru metode prin care hipermarketurile vând carne expirată

Un angajat al unui mare magazin din Constanţa a dezvăluit cotidianului „Adevărul“, sub protecţia anonimatului, ce sunt obligaţi să facă cei care lucrează la sectorul de carne cu produsele expirate. În ceea ce priveşte carnea de porc şi de vită, în carmangeriile din marile magazine ea ajunge sub formă de carcasă. Produsele au termen de valabilitate de şapte zile. Angajaţii carmangeriei tranşează carnea şi din ea scot pulpa, spata şi o feliază. Frumos ambalate, aceste produse ajung în vitrină. Aici, produsele primesc termen de valabilitate de trei zile. Altfel, îşi schimbă culoarea, dacă sunt expuse mai mult timp în vitrine, acolo unde nici temperatura nu este foarte scăzută.

Evident, nu toată marfa se vinde şi, în cea de-a treia zi, normal ar fi ca produsele din carne rămase în galantare să se arunce. În realitate, însă, nu se întâmplă aşa. În loc să fie trimisă la incinerare, carnea se retrage din vitrină în dimineaţa expirării şi ajunge din nou în sala de tranşare unde se elimină de pe fiecare bucată partea stricată, cea care îşi pierde cel mai repede culoarea de marfă proaspătă. Apoi, carnea se taie sub formă de cubuleţe şi se scoate din nou la vânzare reambalată şi prezentată în aceleaşi galantare. Produsul deja epirat primeşte, evident, un nou termen de valabilitate, mai exact alte trei zile.

Dacă nici cubuleţele din carne aşa-zis proaspete nu se vând în totalitate, marfa rămasă se întoarce din nou în carmangerie, adică tot în hipermarket, dar departe de ochii clienţilor, şi se condimentează, apoi se reîntoarce în vitrină. De data aceasta, noile cubuleţe contimentate au termenul de valabilitate mai mare: patru zile. Carnea ar fi trbuit, însă, aruncată demult, pentru că ea începea să miroasă, iar condimentele nu fac altceva decât să ascundă gustul şi mirosul neconforme.

Sunt situaţii când nici cubuleţele din carne condimentată nu se vând. Dar nici acum nu se aruncă. Se retrage de la vânzare şi se spală cu apă rece. După ce se scurge bine apa de pe carne, ea se toacă şi ajunge în mici sau în carne tocată vândută clienţilor. Termenul de valabilitate al unui astfel de produs este de şase zile. Dacă nici aşa marele magazin nu scapă de ea, marfa ajunge la sectorul gastronomie al hipermarketului, unde cu carnea tocată se prepară musaca, chiftele, sarmale. Practic, în acest moment, carnea a expirat deja de 13 zile.

 

Etichete: carne, expirat, hipermarket

0/1 COMENTARII
Cris
30 Dec 00:09
+0
VOTURI
-0
Bravo mah... V-a fost greu sa descoperiti si voi apa calda? Pana acum nu stiati care e rostul la raioanele alea care au mancare gatita? Credeati ca sunt create pentru a furniza timp liber pentru iobagi corporatisti? Supriza! NU! Sunt facute pentru a recicla alimentele "care nu mai merg". Ele ajung tot in stomacul iobagilor, dar la preturi de "preparate" adica cu 50-70% mai mari si au la baza materii prime de calitate redusa pe care in mod normal nu ai da banii sa le iei din galantar. Dar e bine ca v-ati trezit, poate se trezesc si prostii cu ocazia asta.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE