Patru persoane, în competiţia pentru funcţia de city manager al Capitalei. Cine sunt candidaţiiPatru persoane concurează pentru funcția de administrator public al Capitalei, după ce Primăria Municipiului București a anunțat rezultatele selecției dosarelor de înscriere.

City Manager Bucuresti
City Manager Bucureşti

Astfel, au fost declarați admiși: Constantin Drăgan, Sorin Chiriță, Pavel Marian Popoacă și Bogdan Alexandru Suditu, reiese dintr-un anunț publicat pe site-ul PMB.

Sorin Chiriță este administratorul special al RADET. Conf. univ. Bogdan Suditu, de la Universitatea din București, a lucrat în Ministerul Dezvoltării Regionale între anii 1997 — 2012, coordonând direcția "Politici de locuire".

Primăria Municipiului București (PMB) a anunțat pe 3 mai organizarea concursului pentru ocuparea postului contractual de administrator public. Proba scrisă se va desfășura pe 25 mai, iar interviul va avea loc ulterior, în termen de cel mult patru zile lucrătoare. Din bibliografia pentru concurs fac parte Constituția României și 38 de legi, ordonanțe, ordonanțe de urgență, hotărâri de guvern sau hotărâri ale Consiliului General al Municipiului București, printre care și Legea 215/2001 a administrației publice locale, Legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică sau Codul muncii.

Consilierii generali ai Capitalei au fost de acord, pe 28 februarie, cu înființarea funcției de administrator public la nivelul municipiului București, în cadrul aparatului de specialitate al primarului general, în subordinea directă a edilului.

"Astfel, în funcție de numărul și importanța atribuțiilor delegate, administratorul public poate organiza, coordona și gestiona activitatea Primăriei Municipiului București, fiind un partener al managementului la vârf în procesul de adoptare a deciziilor strategice. Primarul general al municipiului București poate delega către administratorul public, în condițiile legii, calitatea de ordonator principal de credite. Administratorul public îndeplinește orice alte atribuții specifice postului, încredințate de primarul general al Municipiului București prin act administrativ, notă internă sau care rezultă din modificările legislative care reglementează domeniul de competență", se arată în hotărâre.

Conform expunerii de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, "administratorul public reprezintă o funcție specifică administrației publice locale care s-a consolidat, de-a lungul timpului, în țări care dispun de o administrație modernă și eficientă, scopul introducerii acestei funcții fiind acela de a profesionaliza administrația locală prin îmbunătățirea și fluidizarea sistemului de furnizare a serviciilor către cetățeni".

loading...

Etichete: city manager, city manager bucuresti, concurs city manager, manager bucuresti

0/4 COMENTARII
vlad
26 May 08:00
+0
VOTURI
-0
@FBB pai fix asta face Firea.... imputerniceste pe cineva. De ce??? Pentru ca tocmai au schimbat legea, primarii nu mai sunt responsabili pentru ce fac cei din subordine, daca nu isi pun ei semnatura pe acte, nu sunt responsabili pentru nimic. O sa puna un popandau care sa fie bagat la inchisoare la nevoie.

Alta logica nu exista, un primar atat de autoritar ca Firea nu si-ar ceda niciun pic din putere daca ar fi dupa ea. Practic in situatia de acum, dupa noile legi, daca nu o prind chiar in flagrant pe Firea ca ia plicul cu bani, devine imuna in fata legii. La fel toti primareii de comune. PSD PSD PSD :(
FBB
25 May 20:26
+0
VOTURI
-0
Omul de la Radet a fost pus in functie chiar de... Corect! Primarita Pandele! De restul n-am auzit niciodata (nu ca de Chirita ala as fi auzit ceva, dar totusi)...
Suditu? Ce-a facut in afara de studii de geografie si functii in MDRAP?
Popoaca? Asta de unde e? Concetatean de-al Pandelei? Ce studii are?
Iar Dragan... Constantin (Iosif) Dragan e oale si ulcele de mult. Asta cu ce se ocupa? Cine-l recomanda? Ce studii are?

Iar functia de (batai de tobe) "city manager" nu e echivalentul, la virgula, al functiei de primar? Ce anume face managerul asta si nu face primarul? Se face delegare de responsabilitati? Primarita Pandele accepta faptul ca habar n-are de primarie si NUMESTE pe altul sa-i faca treaba?
Pai si atunci de ce mai facem alegeri? Sa numim direct primarii, cel putin nu mai cheltuim banii pe scrutin. Ca rezultatul oricum va fi acelasi.

PS. Da, Chirita ala are toate sansele sa castige, mai ales ca a fost numit personal de primarita la conducerea gaurii maro numita Radet. Si pentru meritele deosebite de a infunda si mai rau compania respectiva, va fi promovat la urmatorul nivel de incompetenta.
Fox
25 May 14:54
+0
VOTURI
-0
In primul rand felicitari pentru poza. Ati pus de atatea ori poze fara nicio legatura cu articolele si v-ati luat bobarnace pe tema asta atat de des incat merita ca acum cand chiar e un subiect abstract sa va felicit pentru inspiratie.

Referitor la subiect... asteptam cu interes detaliile legate de statutul profesionist al celor alesi. Nu cred ca ar fi corect sa ne pronuntam inainte. Singurul care mi-a starnit zambetul a fost cel de la RADET. Poate o fi un bun profesionist dar cand RADET-ul e in groapa sa alegi un om din adminstratia lui... mie imi suna a spaga :)

Si daca mai pun si faptul ca e o idee a Blondei Pandele.... deja devin sceptic in ceea ce priveste calitatiile si mai ales atributiile acestui manager indiferent cine va fi ales.

Dar vom vedea.... pana atunci semnam pe colt la Unirii, nu?
vlad
25 May 11:22
+0
VOTURI
-0
Pe ce criterii au fost selectati astia 4?? Si respinsi ceilalti?? Asa de curiozitate.

Administrator RADET?? Si are sanse sa castige? :)))

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE