Patru persoane, reţinute de poliţişti, după ce au omorât în bătaie un chinez, în urmă cu 13 aniDoi dintre cei patru bărbaţi care au omorât în bătaie un chinez, în urmă cu 13 ani, în centrul comercial Europa de lângă Bucureşti, au fost reţinute de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Opt persoane au fost retinute in dosarul mitei de la firme de pompe funebre
Opt persoane au fost reţinute în dosarul mitei de la firme de pompe funebre
Foto: alba4all.ro

"La data de 10.12.2013, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor ŢICULEANU DAN, în vârstă de 40 de ani, şi POENARU ALEXANDRU-MIHĂIŢĂ, în vârstă de 34 de ani, în sarcina acestora reţinându-se săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, la data de 25.05.2000, cetăţeanul chinez WLJ, în vârstă de 26 de ani, a fost agresat de către mai mulţi agenţi care asigurau paza în incinta Complexului Comercial „Europa" din şos. Colentina, Sector 2, printre care cei doi inculpaţi menţionaţi precum şi inculpatul LAZĂR NICU. S-a stabilit faptul că victima, după un conflict avut cu un conaţional, a fost găsită şi imobilizată de către agenţii de pază, aceştia lovind-o în mod repetat cu pumnii, picioarele şi obiecte contondente.

Victima a reuşit să scape pentru moment, fiind urmărită şi imobilizată din nou de către agresori, care au continuat să o lovească, până au adus-o în stare de inconştienţă. Ulterior, a fost transportată cu un cărucior de marfă la o vilă din complexul comercial (în care îşi avea sediul administrativ societatea de pază), unde a fost din nou agresată.
În urma leziunilor produse, victima a decedat la scurt timp, decesul fiind constatat de către personalul medical sosit la faţa locului.

Cercetările efectuate în cauză au fost îngreunate de faptul că persoanele care au perceput în mod direct desfăşurarea agresiunilor au dat declaraţii mincinoase din cauza temerii faţă de eventuale repercusiuni din partea autorilor, dată fiind reputaţia de persoane agresive şi influente a acestora.

Totodată, inculpaţii cercetaţi în cauză şi ceilalţi agenţi de pază, colegi ai acestora, au încercat să zădărnicească aflarea adevărului, înţelegându-se în scopul de a prezenta organelor de anchetă o altă versiune de desfăşurare a faptelor.

Tribunalul Bucureşti va fi sesizat cu o propunere de arestare preventivă a inculpaţilor Ţiculeanu Dan şi Poenaru Alexandru-Mihăiţă (aflaţi în stare de reţinere), precum şi a inculpatului Lazăr Nicu (care se sustrage urmăririi penale).

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul D.G.P.M.B.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Trei dintre cele patru persoane care, în mai 2000, au omorât în bătaie un chinez de 26 ani, în centrul comercial Europa de lângă Bucureşti, au fost duse la Poliţia Capitalei şi au fost transferate apoi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Cel de-al patrulea agresor va fi adus din Spania, au informat, marţi, reprezentanţii Poliţiei Capitalei. Potrivit aceleiaşi surse, doi dintre cei patru bărbaţi care l-au omorât în bătaie pe cetăţeanul chinez lucrau atunci ca bodyguarzi în centrul comercial Europa.

Wang Li Jang, in varsta de 26 de ani, a fost descoperit pe 25 mai 2000, in jurul orelor 10.00, intr-unul din standurile complexului comercial intr-o balta de sange. Sositi la fata locului, medicii legisti si procurorii criminalisti au constatat decesul. Dupa primele investigatii asupra cadavrului, legistii au stabilit ca moartea a survenit in urma unor politraumatisme toraco-abdominale si a unui traumatism cranio-cerebral.

Din cercetarile politistilor Compartimentului Omoruri din DGPMB si a celor din Sectia 7 a reiesit ca in aceeasi dimineata, in jurul orelor 09.00, Wang Li Jang a avut niste discutii de afaceri cu partenerii sai, dupa care a urmat o incaierare cu persoane rămase neidentificate, soldata cu ranirea grava a chinezului. Victima nu a mai supravietuit pana la venirea organelor de ordine.

Conform unor "vecini" de stand ai victimei, chinezul a fost surprins de oamenii de ordine ai Complexului "Europa" la scurt timp dupa ce furase cateva bunuri dintr-un stand. In urma acestui incident a avut loc o bataie intre mai multi chinezi si oamenii de ordine din complex. Nici unul dintre cei intervievati de reporterii ZIUA nu au precizat insa daca paznicii l-au agresat pe chinez.

Etichete: centru comercial, centru comercial Europa, chinez omorât, omor, omorât în bătaie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE