Patru vapoare-simbol din Constanța, pictate şi transformate în exponate de artă urbanăPatru vapoare-simbol din Constanţa, printre care şi cel din gară şi cel din zona Pescărie, au fost transformate în adevărate exponate de artă urbană în cadrul unei campanii.

Patru vapoare-simbol din Constanta, pictate si transformate in exponate de arta urbana
Patru vapoare-simbol din Constanța, pictate şi transformate în exponate de artă urbană

Vapoarele au fost pictate de patru artişti, ajutaţi de 20 de voluntari, în trei săptămâni, în cadrul a patru proiecte premiate de Policolor, după cum anunţă reprezentanţii companiei printr-un comunicat de presă.

Astfel, cele patru vapoare au devenit pânze pentru lucrările:

„Geometric Sea", realizată de către Cristina Alina Costea, care a decorat vaporul de la Gara CFR Constanța;
„Scoica de mare integrată urban", realizată de către Bogdan Zimceac, a îmbrăcat vaporul din zona Pescărie;
„Carnaval", realizată de către Andrada Chioibaș și Raluca Mirela Dumitrașcu, a fost transpusă pe vaporul de la ieșirea spre Medgidia;
„Constanța, orașul soarelui", realizată de către Bebu Dură se regăsește pe vaporul de la ieșirea spre Mangalia.

Fiecare dintre cele patru proiecte câștigătoare a fost premiat cu câte 3000 lei de Policolor, anunţă sursa citată.

Acțiunea a avut loc la Constanța şi face parte din campania "Culorile României", iniţiată de companie, prin care se dorește redarea culorii prin artă și păstrarea identității locale.

"Sponsorizarea Policolor s-a ridicat la suma de 28.000 de euro, compania furnizând materiale necesare și peste 1.000 de litri de vopsea pentru pictarea celor patru vapoare. Patru vapoare, 380 de participanți, 90 de proiecte înscrise reprezintă doar o parte din ceea ce a însemnat în 2016 -Culorile României la Constanța-", se mai precizează în comunicat.

Marius Văcăroiu, CEO Policolor, susţine că întreaga echipă Policolor s-a dedicat acestui proiect, fiind implicate şi autorităţile locale, dar şi artişti şi 20 de voluntari de la Universitatea Ovidius.

În 2015, în cadrul aceluiaşi proiect, vaporul de la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu a fost transformat și pictat conform creației „Marea la răsărit, integrată urban". Tot prin aceeași campanie a fost pictată anul trecut şi locomotiva botezată "Hora", care a transportat călătorii din Trenurile Soarelui. În 2016, campania „Culorile Românei" ajunge și în alte două orașe: Tismana, Râmnicu Sărat, pe o nouă locomotivă pictată pentru CFR Călători, în satele Luncavița, Corbi și Mânzălești, la două muzee de interes național - Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", Muzeul de Etnografie Tulcea și la Centrul Cultural Cârțișoara.

Etichete: culorile romaniei, Policolor, vapoare, vapoare constanta

0/1 COMENTARII
Multumim...
01 iun 18:41
+0
VOTURI
-0
Policolor si artistilor constanteni...!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE