Patrulele călare, în Centrul Vechi, în perioada sărbătorilor de iarnăÎn perioada sărbătorilor de iarnă, patrulele călare au asigurat liniştea şi ordinea publică în Centrul Vechi al Capitalei, pentru prima dată după zeci de ani de absenţă în cea mai vizitată zonă a oraşului.

O noua constructie de 7 etaje ar putea fi ridicata in Centrul Istoric
O nouă construcţie de 7 etaje ar putea fi ridicată în Centrul Istoric
Foto: PLMB

După zeci de ani, patrulele de poliţie călare s-au întors în centrul Micului Paris, iar bucureştenii nu s-au putut abţine şi au mângâiat caii, au făcut poze cu aceştia sau le-au dat dulciuri.

În perioada sărbătorilor de iarnă, patrulele călare au asigurat liniştea şi ordinea publică în centrul Capitalei, în zona Patriarhiei Române şi în Centrul Istoric. 

Potrivit Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, prezenţa patrulelor călare în Centrul Vechi a dus la scăderea numărului de incidente față de perioada similară a anului trecut.

După mai bine de o săptămână de prezenţă în Centrul Istoric, patrulele călare au aplanat mai multe conflicte stradale, iar Direcţia Poliţiei de Ordine Publică a aplicat 50 de sancţiuni pentru cerşetorie, comerţ ambulant şi tulburarea liniştii publice, după sesizările făcute de patrulele călare.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, atunci când au văzut patrulele călare cerşetorii "invalizi" din zona Pieţei Sf. Anton au uitat de dizabilităţile fizice cu care încercau să-i impresioneze pe bucureşteni şi au început să fugă.

În București, patrule călare au mai existat în Centrul Vechi doar în perioada interbelică. În prezent, patrulele călare au misiuni permanente în parcurile şi pe marile bulevarde din Bucureşti.

Citeşte şi: Patrulele călare anchetate pentru port ilegal de uniformă se întorc în parcuri

Etichete: Centrul Istoric, Patrule calare, politia locala

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE