Paula Iacob, despre cariera sa de avocat: I se datorează lui Nicu CeaușescuAvocata Paula Iacob a murit marți, la vârsta de 83 de ani, în spital. Ea recunoștea că a devenit cunoscută datorită faptului că l-a apărat pe fiul dictatorului. 

Paula Iacob
Paula Iacob
Foto: ionut-puerava.com

Iată ce declara avocata Paula Iacob, într-un interviu acordat vata-libera.ro, despre cariera sa: "Am ajuns avocat pentru că tatăl meu mi-a spus la un moment dat că şi-ar dori ca fiica lui să ajungă studentă la 15 ani, ca Iulia Haşdeu. Nu am reuşit la 15, ci la 16 ani, când am luat la facultate la Paris. Recunosc că personajul din „Viaţa Iuliei" mi-a influenţat viaţa. Că am ajuns cea mai cunoscută a fost un rod al întâmplării. Este de fapt o răsplată pe care mi-a dat-o faptul că nu sunt rea. Am avut şansa de a avea curajul să-l apăr pe Nicu Ceauşescu. Aceasta mi-a atras întâi antipatia unora, apoi cea mai frumoasă felicitare, care a venit de la un fost deţinut politic. Îmi amintesc cum Corneliu Coposu, care ar fi trebuit să îmi spună să nu-l apăr pe Nicu, să nu mă lupt să-i demonstrez nevinovăţia în legătură cu acel genocid, care a fost inventat pe loc, nu se ştie de ce jurişti, mi-a spus că nu copilul Ceauşescu a făcut rău acestei ţări, nu el a omorât oameni la Canal, la Jilava şi Aiud. Atunci am înţeles foarte multe. După ce, la rugămintea unei colege, care era căsătorită cu nepotul doamnei Ceauşescu, am stat de vorbă cu Nicu, mi-am dat seama că este departe de a fi un om rău şi vreau să vă spun că de câte ori vorbesc de el am o lacrimă în colţul ochiului pentru că nu trebuia să moară atât de tânăr. Aşa am devenit cunoscută. Trebuie să rămân recunoscătoare amintirii lui. De aceea mă duc de fiecare dată când pot să îi aprind o lumânare, îi fac şi creştineşte o colivă pentru că îmi amintesc cât era de fericit când i-am dus la închisoare şi în spital un brad de Crăciun. Viaţa şi faptul că am fost atunci bună cu Nicu Ceauşescu m-a făcut să devin cunoscută şi să am în jurul meu această prezenţă a oamenilor."

Paula Iacob este internată la Spitalul Bagdasar din Capitală. Aceasta a suferit un accidentul cerebral, în urmă cu câteva săptămâni.

Atunci, avocata a fost transportată de urgenţă la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost ţinută sub supraveghere la terapie intensivă. Săptămâna trecută avocata a fost transferată înapoi la Spitalul Bagdasar, unde rămâne sub supraveghere medicală intensivă.

La finalul anului 2014, Paula Iacob a mai suferit un accident, după ce a căzut pe stradă şi a avut nevoie de intervenţia medicilor pentru rănile grave suferite. În plus, ea a fost suferit o fractură de şold şi a avut nevoie de două intervenţii chirurgicale, ea recuperându-se, în vara lui 2015, într-o clinică de recuperare din România.

 

Etichete: paula iacob

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE