Paza aeroporturilor Otopeni și Băneasa, asigurată de compania lui Ion ŢiriacSecurit Force București, parte a grupului Țiriac Holdings - controlat de Ion Țiriac, considerat cel mai bogat român, va furniza servicii de pază a obiectivelor, bunurilor și valorilor aeroporturilor Otopeni și Băneasa, contract atribuit în urma unei negocieri la care au mai participat trei firme.

Ion Țiriac
Ion Țiriac

Contractul a fost semnat la finele lunii martie pentru suma de 12,44 milioane de lei, fără TVA, preț sub cel estimat inițial, de 14,89 milioane de lei, fără TVA, scrie profit.ro

Compania lui Țiriac va încasa aproape 15 milioane de lei (3,3 milioane euro), dar anunțul de atribuire nu precizează durata contractului, acordat pe bază de negociere, potrivit SEAP.

Pentru aceste servicii s-au înscris șase companii, din care doar patru firme au depus oferte și au participat la negocieri.

Anterior, serviciile de pază pentru cele două aeroporturi au fost furnizate de Alistar Security SRL, în baza unui contract în valoare de 6,27 milioane de lei, fără TVA, și respectiv G4S Secure Solution, cu un contract în sumă de 1,89 milioane de lei, fără TVA.

Primul contract a fost atribuit în martie 2014, iar al doilea în octombrie 2013, conform datelor www.e-licitatie.ro.

Cu afaceri de 25 milioane de lei în 2015, în ușoară scădere față de anul precedent, Securit Force are aproape 550 de angajați și este deținută de Fyros Establishment Limited (Cipru) - 97% și Răzvan Claudiu Bețiu - 3%. Compania este parte grupului Țiriac Holdings și a fost înființată în anul 2000.

Etichete: aeroport baneasca, aeroport Otopeni, Ion Ţiriac, Ion tiriac paza, paza aeroporturi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE