PDL l-a demis pe directorul RATB, Adrian Criţ. Acesta acuză interese ascunseAdrian Crit RATB
Adrian Crit RATB

Proiectul de Hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti(CGMB) a fost introdus pe ordinea de zi de Mircea Raicu (viceprimar PDL), Călin Murg (preşedintele Consiliului General, din partea PDL) şi Horaţiu Țică de la PDL, ca şi de Ioan Gâf-Deac, de la PNG. Proiectul a fost votat cu 28 de voturi pentru, din 30.

Cei patru citează în motivarea propunerii acuzaţiile făcute de Nicoleta Ioan Ciufudean din Consiliul de Administraţie al RATB.  Conform acesteia, cu toate că în bugetul Regiei era prevăzută, pe anul 2011, construirea a cinci tramvaie noi, lucrările la acestea nu au început încă, iar muncitorii de la uzina URAC nu au ce lucra. Aceeaşi membră a Consiliului de Administraţie spune că, din cauza unui contract defectuos cu Omniasig, 100 de autobuze nu au fost reparate şi zac abandonate în depouri, ceea ce a condus la creşterea timpului de aşteptare în staţii. De asemenea, actuala conducere nu a externalizat serviciile de curăţenie şi de pază.

O ultimă acuzaţie adusă lui Criţ constă în faptul că acesta ar fi refuzat să prezinte membrilor Consiliului de Administraţie contracte încheiate pe bani publici, motivând că sunt confidenţiale.

În locul actualului director a fost numit Viorel Popescu, membru al Organizaţiei PDL Sector 4. În termen de 48 de ore, de la aprobarea hotărârii în CGMB, membrii Consiliului de Administraţie al RATB se va reuni pentru a numi un nou preşedinte, în locul lui Adrian Criţ.

Citeşte şi Interviu cu viitorul director RATB, Viorel Popescu: autobuzele ajung târziu şi am citit în presă că circulă fără revizie

Oprescu, de partea lui Criţ

Decizia consilierilor generali nu este văzută cu ochi buni de primarul general Sorin Oprescu. Edilul-şef a anuţat deja ca va ataca în instanţă hotărarea CGMB, mai ales că, susţine el, a citit raportul de activitate al fostului director Adrian Criţ şi că n-are ce să-i reproşeze. De altfel, Oprescu spune că doar el are dreptul de a suspenda directorul Regiei, dar consilierii s-au folosit de un subterfugiu, anume de dreptul de a-l retrage pe Criţ din Consiliul de Administraţie.

"S-au exercitat o serie întreagă de presiuni care îl determinau pe directorul Criţ să se îndrepte spre chestiuni oneroase. Este vorba de contracte de publicitate, automate de cafea şi altele. Începe cafteala pentru ciolan", a declarat Sorin Oprescu.

În replică, fostul director spune pentru B365.ro ca deciziile pe care le-a luat la nivelul regiei au fost corecte şi acuză totdată anumite interese: "Există un raport de activitate pe care îl am şi pe parte de exploatare şi pe parte de comercial. Eu chiar vreau să văd cum argumentează ei chestiunea asta cu managementul prost. [...]Atunci când cauţi un motiv îl găseşti. Poţi să pui orice în dezbatere publică. Haideţi să ne uităm cine este în spatele fiecaruia dintre ei(n.r. - consilieri) şi o să aflam mai multe", a declarat Adrian Criţ.

Propunerea consilierilor l-a luat prin surprindere pe fostul şef al RATB: "Nu ştiam. Am fost sunat acum de doi consilieri generali care m-au întrebat dacă ştiu ceva. Nu ştiu şi n-am nici de ce sa particip la acesta şedinţă. Dacă e să mă apăr, mă apăr. Nu ştiu care sunt argumentele, nu mi s-a spus care-i problema. Faţă de managementul prost...acest lucru îl poate decide doar primarul general printr-o analiza a mea, printr-un corp de control pe care îl poate trimite oricând. Cred că asta are loc din cauza ca nu am acceptat anumite interese", a adaugat fostul director.

Conform procedurii, Adrian Criţ este eliminat din Consiliul de Administrare al RATB, deci pierde automat şi postul de director.

Adrian Criţ a fost numit director la RATB în iunie 2010. El a fost preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri din cadrul organizaţiei PDL din sectorul 6. Inginer de profesie, Criţ a fost director adjunct la Autoritatea Rutieră Română, iar înainte de numirea la RATB ocupa funcţia de şef Departament Poluare şi Consultanţă Tehnică din cadrul Registrului Auto Român.

Numele lui Adrian Criţ a fost legat şi de un scandal legat de un contract semnat între RATB şi Astra Vagoane Arad şi Siemens. Primarul General Sorin Oprescu a dispus formarea unei comisii de anchetă în cazul contractului încheiat de Regia Autonomă de Transport Bucureşti cu Astra Vagoane Arad şi Siemens. Se pare că anterior semnării contractului directorul RATB, Adrian Criţ, a luat un credit de 250.000 RON de la Banca Comercială Feroviară (BCF). Împrumutul a fost garantat cu un cont personal al proprietarului Astra Vagoane Arad.

Articol realizat în colaborare cu Cătălin Doscaş.

Etichete: Adrian Criţ, Consiliul General, promo, RATB

0/0 COMENTARII
scoli de soferi
09 dec 23:07
+0
VOTURI
-0

Thank you a bunch for sharing this with all of us you actually recognize what you are talking approximately! Bookmarked. Please additionally consult with my website =). We may have a hyperlink exchange agreement between us

profesionistul
22 nov 02:25
+0
VOTURI
-0

iar tu je esti un mare mancator de rahat care insulti pe t lumea care te hraneste pe tine,pacat daca aveai si tu educatie cum sustii tu acolo nu te coborai la asemenea injurii aduse colegilor tai de institutie.esti un mare dobitoc care ai ajuns acolo :politic cum a zis cineva acolo :ai supt p--e portocalii ,ce sa mai vb despre tine esti :TERMINAT

Mariana
16 nov 00:25
+0
VOTURI
-0

mai mult tie astaaaaaaaaa je je sa va ia dracu pe toti din directie o sa aprind o o lumanare pentru voi toti eu am o varsta de 52 ani dar nicio data ratb nu sa batut joc de mine an halul asta bai acel jeee escroc sa va ia dracu pe toti uuaaaa uaaaaaaaaaaaaaaaa uaaaaaaaaaaaaa uaaaaaaaaaa

Mariana
16 nov 00:07
+0
VOTURI
-0

dar nu va gandit ca eu sau cine merge cu ratb platim niste abonamente si mergem an iele sardine sa va fie rusine

Mariana
16 nov 00:04
+0
VOTURI
-0

mam con vins santeti numai escroci numai dupa bani

Mariana
16 nov 00:03
+0
VOTURI
-0

SA DEA DUMNEZEU CAT MINUTE ASTEPT EU AN STATIE ATATEA SA VA DE DUMNEZEU LA ANTREAGA DIRECTI JE JE

Mariana
15 nov 23:57
+0
VOTURI
-0

SANTETI NISTE ESCROCI AN DIRECTIA AIA LOATI BANI DE GEABA EU CRED CA UN SOFER ASI JUSTIFICA MUNCA VOI CUM O DATI CA ATI ANVATAT CARTE SANTETI PRAF DACA VA IA OMU LA BANI MARUNTI HABAR NU AVETI DE VOI RUSINE RUSINE

Mariana
15 nov 23:09
+0
VOTURI
-0

bnhhi

Mariana
15 nov 23:44
+0
VOTURI
-0

SALUT LA TOATA LUMEA AM CITIT TOATE COMENTARILE DUMNEAVOASTRA SI AVETI DREPTATE ACEL JE DIN DIRECTIE SI CU TOATA CLICA PDL SA SE DUCA DUPA BUNICAMEA . STAU AN STATI CATE 20 MIN SI NU POT SA URC SI MAI PLATESC SI ABONAMENT NU CA ALTI CARE MERG MOCA ASTA ESTE O CONDUCERE JOSNICA

Eu
15 nov 12:29
+0
VOTURI
-0

Băi je, dacă toţi îţi spun că eşti prost şi jegos, atunci chiar eşti. Vezi că habar n-ai cui răspunzi tu la comentarii, nici nu ştii cu cine vorbeşti, dacă nu cumva nu sunt vreunul care poate da cu tine de pământ sau nu. Ai grijă ce scrii şi cui scrii şi vezi că şoferii pe care tu îi insulţi, dar şi moldovenii pe care la fel îi insulţi, au şi o altă armă în afară de cuvinte: levierul. Ar fi bine ca atunci când ieşi din Direcţie să te uiţi în stânga şi-n dreapta.

Gica Pantof
09 nov 22:52
+0
VOTURI
-0

ce domn je jegosul je ati vrut sa spuneti . dai mai in pula mea ca toti la ora noua barbati si femei in directie put a whisky vezi doamne ca ala nu pute. ba tampitule noi care nu bem va mirosim si acum domnule jeg je sa te chish in freza ca tot ti-a spus mata ca sunt moldovean tuti mortii mati

je
10 nov 08:12
+0
VOTURI
-0

Vino ma sa ma mirosi, taran prost.

trandafir florin
09 nov 20:35
+0
VOTURI
-0

mai avem si noi un prost la garaj pe nume RIZEA tot un pedelist ,poate pleaca si el dupa crit

je
10 nov 20:18
+0
VOTURI
-0

Prietene, te tine cu forta cumva d-mnul Rizea?

Ai o mare posibilitate sa pleci, sa te duci nene cat vezi cu ochii.

trandafir florin
09 nov 20:33
+0
VOTURI
-0

un hot iar cei care plang sa se duca dupael

ion
09 nov 18:30
+0
VOTURI
-0

domnule je sa ne sugi p... la toti moldovenii din ratb ca pe spatele lor loati bani!!! sa iti iau familia in p... cu comentariile tale si o veni timpul sa va duceti draq din directie aia care v-a pus crit eu lucrez de 32 ani in ratb s-au schimbat zeci de directori dar asata e cel mai prost a pus capac ratb-ului ne pisam pe tine si pe laudele tale despre crit!!

je
10 nov 20:14
+0
VOTURI
-0

De ce e prost ma? Ca nu va mai lasa sa furati? Ca v-a pus capac? In ceea ce priveste platitul salariului, se vede ca inca traiesti din trecut, ca pe timpul lu' nea Nicu.

Camelia Iancu
09 nov 13:39
+0
VOTURI
-0

Cand a semnat cu Vagoane Arad,fara avizul lui Sorin Oprescu,Crit era zmeul zmeilor!Acum e doar o pisicuta!

Daniel Mateescu
09 nov 13:36
+0
VOTURI
-0

Si acum ce ar vrea Crit?Sa-l ia Sorin Oprescu in brate?

Gica Pantof
09 nov 10:58
+0
VOTURI
-0

Sa vedem ce se va face cu autoritatea metropolitana ,daca or sa mai ramana inginerasi ca je prin directie la taiat iarba la caini.Sa vedem daca o mai avea loc ca constructot linii la EIELCC sau poate la mica mecanizare.

je
09 nov 12:37
+0
VOTURI
-0

Mie nu mi-e frica ca as putea ramane fara locul de munca, tie da. te vei zbate in mediocritate, ca si pana acum, bai nea Gica.

balerina
09 nov 09:56
+0
VOTURI
-0

Am inteles, a fost demis Adrian Crit.

Dar daca nenea Viorel asta care se preconizeaza ca ii ia locul are vreo idee despre cum se conduce RATB, eu sunt balerina.El le stie numai din presa nu vedeti ?

marian
09 nov 09:29
+0
VOTURI
-0

cum ai muncit tu ca sa ajungi acolo imbracata sau dezbracata

je
09 nov 09:42
+0
VOTURI
-0

In primul rand sunt barbat, in al doilea rand esti prost. lista continua. Ma doare'n fund ca-l da jos, dar cand a fost el s-au miscat lucrurile altfel.

Gica Pantof
09 nov 00:46
+0
VOTURI
-0

Cine gatu masii a zis ca nu sunt masini pentru ca soferii si-au dat demisia si saraciii stau in autobaze la rezerve sau progrsm sdministrativ? Dumnezeii mati crit cu travaiele tale care omoara oamneni pentru ca nici macar cel mai mic sistem de frana nu il au. nu tu patina nu tu faruri nu tu sigurante. Ai facut economie ai luat bani din salariile conducatorilor ai redus parcul si toata prostimea asteapta ca neghiobii in statii mijloacele de transport . Cate o ora

cosmin
09 nov 00:23
+0
VOTURI
-0

Titlul trebuia sa sune cam asa: A fost demis cel mai corupt sef ratb! Hai sa adaugam si contractele cu UTI, debandada generala din RATB, furturile regulate de motorina...

Spuneti voi cei care asteptati zilnic la 335... Iar despre contractul cu Omniasig nu are rost sa mai comentam. Tariful "cu care s-au inteles" este cu 10-15% mai MARE decat cel normal (au recunoscut si cei de la Omniasig ... dar au zis ca asa a dorit RATB-ul). Bine ca a plecat. Era un trantor!

Gica Pantof
09 nov 00:34
+0
VOTURI
-0

Dorinta catre mos gerila !!! Imi doresc ca domnul fost cacat de director Crit impreuna cu nefastasa sa stea 25 de ani la puscarie

pisi
08 nov 20:17
+0
VOTURI
-0

sa se duca invirtindu-se dar si asta care vine stie cu ce se maninca sau e tot o tuta ca celalant si da sunt si eu curioasa ce mai stie sa faca GPS ala miraculos ca a facut pe dracu pina acum pune oameni din cadrul regiei sa faca dirijare la intersectii sau in statii asi vrea sa faca dirijare acum cu toata nebunia de la razoare sa se descurce astia destepti si sa munceasca ei pe un salariu de cacat si sa se trezeasca la 2 noaptea sa plimbe prin tot bucurestiu sa ajunga la prima ora se asigure primele masini care trebuie sa i duca la serviciu si sa fi si zimbitor pt public asta ne tot face de citeva directoru asta competent

je
08 nov 22:37
+0
VOTURI
-0

esti tampita ? Ce legatura are RATB-ul cu interesectia Razoare? esti fumata?

Cioaca (je il pupa in cur pe crit)
08 nov 19:46
+0
VOTURI
-0

Stie prostul de je ca RATB astazi circula cu parc de vacanta, ca pe linia lui 330 stai 45 minute, la 311 si 101 stai 15 minute si cand vine masina se urca in ea aproape 2 metrouri (care circula la interval de 5-7 minute) ? !

Stie je ca se vrea implantarea de GPS-uri la capete de linie si controlorii de trafic dati afara ?

Ce face GPS-ul cand deraiaza un tranvai sau ce face GPS-ul cand are loc un accident in care e implicata o autobuz ?

je cred ca lucrezi in directie sau este unul care mananca din palma lui Crit de il tot sustii atat.

Partea mai aiurea este ca numai tu esti singurul care il lauzi in rest ceilalti il critica.

Din cauza unora ca tine si ca el a ajuns poporul roman sa se duca sa munceasca "afara".NE E SCARBA DE VOI !!!!

je
08 nov 22:33
+0
VOTURI
-0

bai tampitu' dracu. Da sunt de la directie, ceea ce spui tu nu ma priveste, nu e treaba mea. Eu nu ma simt confortabil in masina mea personala, pt ca str sunt asa cum sunt.

mariocristian
09 nov 06:21
+0
VOTURI
-0

ai dreptate si ai masina personala ca vi se da prime trimestriale da chiar daca prostiii de angajati nu au luat prime de craciun sau de pasti voi tot luatii cum sa nu il apery??

mariocristian
08 nov 18:21
+0
VOTURI
-0

un director mai prost nici ca nu se putea An loc sa ajute controlorii sa isi faca serviciul ii da afara si motiveaza dupa aceia ca nu a stiut ce a semnat in afara de asta a distrus vehiculele ratb care sunt trase pe dreapta cu duiumul fiind descomplectate iar calatorii asteapta cu 40 chiar 50 de minute in statii

Catalin
08 nov 17:57
+0
VOTURI
-0

Ce ma bucur! Altul mai prost ca el nu cred ca s-ar putea! In ce oras din tara asta nu exista orar de functionare al mij de transp in comun ? Nu poate fi un program, atunci macar sa stim in cat timp vina urmatorul sau de cat timp a plecat ca la metrou. Stai in statii de ti se acreste, iar cand in sfarsit vine autobuzul ai 90% sanse sa nu incapi in autobuz (cine nu crede sa incerce sa mearga cu 282 sau 182 pe Lacul Tei). Existe linii principale unde tramvaiul vine din an in Paste (vezi tramvaiul 5 sau 16). Tramvaiele sunt jegoase de ti-e sila sa stai in ele si sunt pline de tigani(care au cu siguranta bilet). Sa ma aleaga pe mine in loc, cu siguranta m-as descurca mai bine decat asta de a fost.

je
08 nov 18:04
+0
VOTURI
-0

Esti tu pre prost sa-ti da-i seama ba, binenteles ca exista, dar in ktul asta de Buc, nici in masina personala nu mai e o placere.

ghidusie
08 nov 16:57
+0
VOTURI
-0

http://www.puterea.ro/articol/cauciucurile_dispar_peste_noapte_cu_directiva_de_sus_directorul_ratb_manevrBucureşti - 5 octombrie 2011 20:41 - 7 vizualizări - 0 comentarii

Cauciucurile dispar peste noapte “cu directivă de sus”. Directorul RATB, manevre cu roţi

de L.C.

Bucureşti

Taguri: RATB, anvelope

Share

Anvelopele autobuzelor de la Regia bucureşteană de transport au dispărut din depozite după ce conducerea le-a comandat muncitorilor să le dea jos. Pasul următor al directorului Adrian Criţ a fost organizarea, în luna iunie, a unei licitaţii “accelerate” pentru cumpărarea cauciucurilor de iarnă. Deşi Autoritatea pentru Achiziţii l-a avertizat că modalitatea de desfăşurare a licitaţiei este ilegală, şeful RATB a atribuit contractul firmei căreia i-a dat aproximativ 700.000 de euro pentru 2.000 de cauciucuri.

Zuzutza
08 nov 17:12
+0
VOTURI
-0

Eu nu as fi chiar atat de darnica cu laudele aduse "domnului"Crit. Motivul? priviti oameni buni cum se circula in Bucuresti - si aici nu fac referire la blocajele din trafic - ci la CALITATEA TRANSPORTULUI !

Sefia la RATB i se potrivea ca o manusa? da, singur pentru a incheia contracte dubioase cum ar fi cel incheiat cu Astra Vagoane Arad ...

Daniela
08 nov 16:49
+0
VOTURI
-0

Rusine.

D-nul Crit este un om deosebit: competent, integru, extrem de modest, foarte inteligent, si avea mari viziuni pentru transportul public din Bucuresti.

Functia de director RATB i s-a potrivit ca o manusa.

Pacat - sper din inima sa se rezolve pozitiv aceast meschin derapaj politic.

necunoscutul
08 nov 17:06
+0
VOTURI
-0

Ia-l acasa daca are atatea calitati...noi calatorii nu le-am simtit, am simtit doar inghesuiala din vehicule mizeria si timpoul mare de asteptare in statii!

Gica Pantof
09 nov 00:23
+0
VOTURI
-0

Daniela sunt suta la suta sigur ca ocupi cel mai calduros pe timp rece loc in directie pe cand noi calatorii stam in statie la tramvaiul liniei 40 nu mai mult decat 40 de minute pentru ca adorabilul domn crit nu a lasat dupa ora 20:40 decat doua tramvaie.

cosmin
09 nov 00:25
+0
VOTURI
-0

E o pacoste domnul excrem'ent... De cateva luni RATB-ul este jale...

je
08 nov 16:46
+0
VOTURI
-0

Pacat, omul asta chiar a facut ceva intr-un an jum. Mi-e groaza ca se va schimba totul acum.

M:sotie de RATB-ist
09 nov 09:24
+0
VOTURI
-0

Si tu iti vei pierde locsorul caldut, obtinut cu atat "truda"!!!Sezi bland, ca poate ai noroc si mergi la controlori!!A, si ia-o si pe Daniela cu tine. Veti face o super echipa.

corina
08 nov 15:02
+0
VOTURI
-0

ERA PEVIZIBILA SCHIMBAREA,UDREA ISI PUNE OMUL DE CASA AL LUI COCOS SI PETRACHE, RADU VIOREL JIANU,IN REST E LESNE CE VA URMA,

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE