PELERINAJ IAȘI, SFÂNTA PARASCHEVA 2014.Peste 90.000 de credincioşi au fost la moaștele SF PARASCHEVAPELERINAJ SF PARACHEVA 2014. Câteva mii de pelerini din țară și străinătate și-au petrecut noaptea de luni spre marți așteptând la rând pentru a se închina la raclele moaștelor Sf Cuv Parascheva și Constantin Brâncoveanu, care au fost scoase special în curtea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei..157 de persoane care aşteptau la rând au necesitat îngrijiri medicale, în timp ce pompierii au intervenit la două incendii produse la standurile târgurilor din centrul oraşului.

PELERINAJ IAȘI, SFANTA PARASCHEVA 2014.Peste 90.000 de credinciosi au fost la moastele SF PARASCHEVA
PELERINAJ IAȘI, SFÂNTA PARASCHEVA 2014.Peste 90.000 de credincioşi au fost la moaștele SF PARASCHEVA
Foto: ziartarguneamt.ro

PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA 2014. Încolonați câte trei-patru într-un rând de un kilometru sau dormind în preajma Catedralei Mitropolei Moldovei și Bucovinei, mii de creștini de rit ortodox sau catolici din țară și străinătate au venit la Iași în speranța că vor putea asista la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de înalți prelați conduși de mitropolitul Teofan.

În ciuda temperaturilor scăzute din timpul nopții, curtea Catedralei Mitropolitane din Iași era arhiplină la orele dimineții de marți, iar pelerinii stăteau la un rând de peste un kilometru pentru a se închina și a se ruga moaștelor celor doi sfinți.

Până acum, potrivit estimărilor organizatorilor, peste 180.000 de pelerini s-au închinat și rugat în baldachinul din curtea mitropolitană, unde se află racla cu moaștele Sf Cuv Parascheva, și racla Sf Constantin Brâncoveanu, care a fost adusă în pelerinaj de la o biserică din București.

De vineri dimineața, de când a început pelerinajul la moaștele Sf Cuvioase Parascheva, 400 de persoane au necesitat îngrijiri medicale întrucât li s-a făcut rău în timp ce așteptau la rând, 30 dintre aceștia fiind duși la spital.

Jandarmii și polițiștii au aplicat 80 de amenzi în valoare de 12.000 de lei.

potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, până duminică la prânz, au trecut pe la raclă, pentru a se închina la sfintele moaşte, peste 90.000 de pelerini, alţi 1.500 de oameni aşteptând la rândul format pe străzile din jurul Catedralei Mitropolitane, care măsoară câteva sute de metri, informează MEDIAFAX.

PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA. Pompierii ieşeni au fost nevoiţi să intervină în noaptea de sâmbătă spre duminică la două incendii produse la standuri din cadrul târgului care se desfăşoară în aceste zile în oraş. În cele două incendii au fost distruse sute de portofele şi zeci de căciuli şi haine de blană, pompierii declanşând cercetări în ambele cazuri.

Purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, Marius Ţăranu, a declarat pentru MEDIAFAX că în cele trei zile de pelerinaj 157 de credincioşi au necesitat îngrijiri medicale, iar 13 dintre aceştia au fost duşi la spital, pentru investigaţii amănunţite.

PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA 2014. În zona Catedralei Mitropolitane se află în permanenţă un echipaj medical, pentru a interveni în cazurile de urgenţă.

PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA. Potrivit Jandarmeriei, 30 de persoane au fost amendate pentru tulburarea liniştii publice, valoarea totală a amenzilor aplicate ridicându-se la aproximativ 5.000 de lei.

SFÂNTA PARASCHEVA 2014. Racla cu sfintele moaşte ale Sfintei Cuvioasei Parascheva va rămâne depusă în baldachinul instalat în curtea Catedralei cel mai probabil până miercuri, autorităţile estimând că peste 200.000 de credincioşi se vor închina în cele şase zile de pelerinaj. Punctul culminant al manifestărilor religioase de la Iaşi se va înregistra marţi, 14 octombrie, când zeci de preoţi, în frunte cu Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei IPS Teofan, vor oficia Sfânta Liturghie, la eveniment fiind aşteptat şi premierul Victor Ponta.

Etichete: iasi, pelerinaj Iași, SFÂNTA PARASCHEVA 2014

0/3 COMENTARII
Claudiu
13 oct 19:03
+0
VOTURI
-0
Ironia e ca cei care vin la sfanta sa se roage pentru sanatate fie ca ajung la spital sau mor cu zile. Se pare ca Parascheva e toxica si publicul ar trebui protejat prin avertizari de genul celor de pe pachetele de tigari. Singura minune pe care o face aceasta relicva este in buzunarele popilor.
ioan
13 oct 17:39
+0
VOTURI
-0
Incredibil cât de păgân este poporul român, mai ales prin speciile degenerate din estul şi sudul acestei ţări,aduse tot mai mult în slujba Satanei, urmare a manipulării malefice a acesteia de către clerul şi politrucii de la Bucureţi, respectiv, slugile acestora din teritoriu, pe fondul unei cronice sărăcii materiale şi spirituale, în scopul menţinerii intereselor abjecte. Şi nu uitaţi de Biblie. Să auzim de bine proştilor ... şi şmecherilor ... ! Dumnezeu pe toţi vă ascultă şi vă vede !
Serban
13 oct 11:50
+0
VOTURI
-0
La Hristosul cel viu se mai apeleaza zilele astea? Sau doar la oasele unei femei moarte?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h