Pentru prima dată, după zece ani: Se aliniază cinci planete - spectacol astronomic impresionantPentru prima dată în ultimul deceniu, cinci planete din Sistemul Solar - Mercur, Venus, Marte, Jupiter şi Saturn - vor fi vizibile de pe Terra peste câteva zile, simultan. 

Pentru prima data, dupa zece ani: Se aliniaza cinci planete - spectacol astronomic impresionant (Foto adevarul.ro)
Pentru prima dată, după zece ani: Se aliniază cinci planete - spectacol astronomic impresionant (Foto adevarul.ro)

Pasionaţii de astonomie vor avea parte de un spectacol inedit, la sfârşitul acestei luni. Planetele Mercur, Venus, Marte, Jupiter şi Saturn se vor alinia şi vor forma o diagonală pe cerul nopţii, cu puţin timp înainte de apariţia zorilor, pe 20 ianuarie.

Este pentru prima dată în ultimul deceniu când cele cinci "planete strălucitoare", denumite astfel pentru că, de obicei, pot fi văzute cu uşurinţă cu ochiul liber de pe Terra, se vor alinia în acest fel, precizează site-ul EarthSky.org.

Fenomenul va continua şi în nopţile următoare, putând fi admirat spre dimineaţă, până pe 20 februarie.

Jupiter va fi prima care se va ridica pe boltă, urmată de Marte cea roşcată, de Saturn cea gălbuie, de Venus - cea mai strălucitoare dintre ele - şi, apoi, de Mercur. Diferenţele de timp între aceste ascensiuni pe boltă ale celor cinci planete vor varia în fiecare zi şi vor depinde de locul în care se află pe Terra persoanele care urmăresc fenomenul, potrivit Mediafax.

Etichete: 20 ianuarie, aliniere planete, Jupiter şi Saturn, Marte, mercur, sistemul solar, venus

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE