Pentru prima dată în 25 de ani, Parada de 1 Decembrie nu va avea loc la Arcul de TriumfLucrările la Arcul de Triumf nu s-au încheiat la timp, așa încât parada de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, nu pot avea loc ca de obicei, pe Kiseleff. 

Bucuresti- subiectiv prin obiectiv: Arcul de Triumf, vazut de fotografii Capitalei GALERIE FOTO
Bucureşti- subiectiv prin obiectiv: Arcul de Triumf, văzut de fotografii Capitalei GALERIE FOTO
Foto: Mircea Raducan

Peste 2.000 de soldaţi vor defila de 1 Decembrie în centrul Capitalei, prin faţa Palatului Parlamentului.

Arcul de Triumf a fost construit in 1921. Pe atunci era făcut din lemn şi simboliza victoriei armatei române în Primul Război Mondial. În 1935, construcţia a fost ridicată sub forma actuală.De atunci şi până anul trecut, monumentul nu a fost restaurat capital niciodată.

Peste 30 de milioane de euro costă renovarea monumentului, iar autorităţile au considerat că ar fi nepotrivit ca militarii să mai defileze prin faţa unui şantier şi a monumentului acoperit cu o pânză de protecţie. Aşa că parada militară de Ziua Naţională va avea loc în faţa Palatului Parlamentului.

Militarii vor pleca în paradă din zona Cheiului Dâmboviţei, vor mărşălui pe bulevardul Libertăţii, vor trece prin faţa Palatului Parlamentului şi se vor opri împreuna cu tehnica militară în zona rondului de la Coşbuc. Traseul are peste 2 kilometri.

Ministerul Apărării Naţionale a început deja pregătirile.

„Peste 2.000 de militari de la Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Protecţie şi Pază, cu aproximativ 200 de mijloace tehnice, vor participa la parada organizată la Bucureşti. Ministerul Apărării Naţionale va participa cu aproximativ 1.800 de militari şi 160 mijloace tehnice", a informat Ministerul Apărării.

După ce anii trecuţi autorităţile au dat vina pe austeritatea bugetară, iar ceremoniile militare au fost tot mai modeste, anul acesta guvernul ar putea aproba ca defilări de Ziua Naţională să aibă loc în mai toate marile oraşe din România.

Etichete: 1 Decembrie, parada, ziua naţională

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h