Percheziții la Consiliul Județean Brașov și acasă la Aristotel Căncescu și Mihai PascuProcurorii DNA de la Brașov au descins luni dimineață la domiciliile președintelui și a unuia dintre vicepreședintii Consiliului Județean Brașov. Percheziții se efectuează și la sediul Consiliului Județean Brașov, dar și la mai mulți oameni de afaceri acuzați de corupție cu fonduri publice. Firma controlată de parlamentarul Ion Diniță este vizată în acest dosar.

Perchezitii la Consiliul Judetean Brasov si acasa la presedintele si vicepresedintele CJ Brasov
Percheziții la Consiliul Județean Brașov și acasă la președintele și vicepreședintele CJ Brașov
Foto: forum.ioanistrate.ro

UPDATE Deputatul Ion Diniță, director al firmei Gotic SA și apropiat al președintelui CJ Brașov, a fost audiat la DNA Brașov pentru niște contracte de reabilitare a unor drumuri județene. 

"Am pus la dispoziție toate documentele. Sunt două contracte semnate înainte să ocup acest post. Nu am nicio legătura cu ele", a spus la Digi24, vicepreședintele CJ Brașov, Mihai Lucian Pascu. El a adăugat că știa de aceste contracte care au fost verificate și de Curtea de Conturi care a semnalat nereguli.

Președintele Consiliului Județean Brașov, unul dintre cei doi vicepreședinți, funcționari ai CJ și mai mulți oameni de afaceri vor fi duși la audieri la sediul Direcției Anticorupție Brașov.

Aristotel Căncescu este unul dintre baronii locali ai României. Averea sa este de peste 4 milioane de euro, el mai deține și un trust media în Brașov.

CITEȘTE ȘI: AVEREA preşedintelui Consiliului Județean Braşov, Aristotel Căncescu, vizat de DNA: 4,5 milioane euro

Sunt vizate de anchetă şi două firme din judeţ, SC Gotic SA şi SC Ramses, prima fiind controlată de parlamentarul Ion Diniţă.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează percheziții la sediul Consiliului Județean Brașov, la domiciliul președintelui Aristotel Căncescu și la locuința vicepreședintelui instituției, Mihai Pascu, într-un dosar privind achiziții publice, informează Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare în dosarul de corupție sunt implicați mai mulți funcționari din Consiliul Județean Brașov, dar și importanți oameni de afaceri din Brașov.

Percheziții au loc și la alte adrese iar în dosar ar mai fi implicați funcționari și oameni de afaceri.

Prejudiciul în acest caz s-ar ridica la peste 10 milioane euro.

Președintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu, este acuzat că ar controla întreaga activitate de atribuire a contractelor de achiziții publice unor "firme de casă", de la care primea în schimb bani, sau că plătea lucrări neexecutate ori supraevaluate.

De asemenea, sursele susțin că unul dintre contracte — pentru firma Gotic — a fost majorat cu peste 1000%.

"În cursul dimineții de 06 octombrie 2014, ca urmare autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 15 locații situate în municipiul Brașov și localități învecinate, din care două la instituții publice de interes local, trei la sediile unor societăți comerciale și zece la locuințele unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", se arată într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Etichete: bani publici, brasov, Consiliul Județean Brașov, contracte, percheziţii DNA, președinte CJ Brașov

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE