Percheziții la medici din București: zeci de medici ridicați cu mascațiiZeci de percheziții au loc vineri dimineață la domiciliile a zeci de medici din București.

Perchezitii
Percheziții

Aceștia sunt acuzați că au emis rețete false, inclusiv pentru persoane fictive, pentru a înșela Casa Națională de Sănătate. Prejudiciul este estimat la 500.000 de euro.

Două laboratoare de analize medicae din Capitală au fost percheziționate.

Unul dintre medicii puşi sub acuzare pentru decontări ilegale de analize medicale a fost ridicat de la o pensiune din Drobeta Turnu Severin. Conform reprezentanţilor Poliţiei Mehedinţi, medicul cardiolog Sergiu Bărsan a fost găsit, vineri dimineaţă, la o pensiune din Drobeta Turnu Severin de către poliţişti, fiind ridicat în baza unui mandat de aducere, scrie rtv.net.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Mehedinţi, subcomisar Nicolae Lohon, pe numele medicului, Tribunalul Bucureşti a emis mandat de aducere, bărbatul, în vârstă de 40 de ani, având calitatea de învinuit în dosarul reţetelor false. Sergiu Bărsan urmează să fie dus la Bucureşti pentru audieri. Sergiu Mihai Bărsan este medic la Clinica de Cardiologie a Spitalului Elias din Capitală, potrivit site-ului acestei unităţi medicale.

Iată și comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București: "În cursul lunii martie 2013, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de 42 de persoane pentru comiterea, după caz, a infracţiunilor de:
înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave;
fals intelectual şi uz de fals;
luare de mită;
dare mită

Cercetările în cauză sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi D.G.P.M.B. - Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.
În data de 29.03.2013, a fost declanşată o acţiune la care participă 13 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi 175 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, fiind efectuate 44 de percheziţii domiciliare şi, de asemenea, puse în executare 42 de mandate de aducere.
Activitatea infracţională a constat, în principal, în fraudarea de către mai mulţi medici şi angajaţi ai unor laboratoare de analize medicale a bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prin decontarea unor analize medicale care nu au fost efectuate în realitate, cauzându-se un prejudiciu de peste 500.000 de euro."

Etichete: mascaţi, reţete false

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE