Percheziţii ale Poliţiştilor Capitalei, într-un dosar de evaziune fiscală cu floriJoi, 29 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare patru mandate de percheziţie, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Perchezitii ale Politistilor Capitalei, intr-un dosar de evaziune fiscala cu flori (Foto nuntadeoradea.ro)
Percheziţii ale Poliţiştilor Capitalei, într-un dosar de evaziune fiscală cu flori (Foto nuntadeoradea.ro)

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuitul, în perioada august – septembrie 2012, a efectuat achiziţii intracomunitare de flori şi plante ornamentale din Olanda, fără a le înregistra, conform prevederilor legale în domeniu.

În urma documentării activităţii infracţionale a rezultat faptul că mărfurile achiziţionate au fost comercializate pe piaţa internă, fără însă ca aceste operațiuni să fie înregistrate în evidențele contabile, la scurtă perioadă de timp societatea comercială deţinută de bănuit fiind cesionată fictiv, cesionarii primind sume de bani pentru preluarea părților sociale.

Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat este estimat la 227.000 de lei, reprezentând impozit pe profit.

Pentru recuperarea integrală a prejudiciului, asupra bunurilor imobile ale bărbatului s-a luat măsura instituirii sechestrului asigurător.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faţă de cel în cauză fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Etichete: evaziune fiscală, flori, perchezitii politia capitalei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE