Percheziții de amploare ale polițiștilor, într-un dosar cu un prejudiciu de sute de mii de euroPoliţiştii din Argeş şi Dolj efectuează sâmbătă, 11 percheziţii domiciliare într-un dosar de înşelăciune pe bursa de transport, cu un prejudiciu total de 400.000 de euro.

Perchezitii in Bucuresti
Percheziții în București
Foto: anchetaonline.ro

Descinderile au loc la domiciliile al 10 persoane din judeţele Argeş şi Dolj, bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi constituirea unui grup infracţional organizat, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, citat de stiripesurse.ro.

"Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la activitatea infracţională a unui grup de persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. Persoanele sunt bănuite că, utilizând datele de identificare ale unor societăţi comerciale fictive cu obiect de activitate transporturi rutiere de marfă, ar fi plasat comenzi pe bursele de transport internaţional de marfă, pe care nu le-ar fi onorat", se precizează într-un comunicat al IPJ Argeş.

Anchetatorii au stabilit că, după confirmarea comenzilor, mărfurile încărcate nu mai ajungeau la destinaţia prestabilită, ci erau deviate spre teritoriul României, utilizându-se documente de transport false. Ulterior, bunurile ar fi fost valorificate pe piaţa neagră, la preţuri subevaluate.

"Prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunii este de aproximativ 400.000 de euro, reprezentând contravaloarea mărfurilor care fac obiectul activităţii infracţionale", se mai arată în comunicatul IPJ Argeş.

Etichete: Argeș, Dolj, percheziţii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h