Percheziţii de amploare, în Bucureşti, Constanţa şi Ilfov, la evazioniştii de carneOamenii legii au demarat, noaptea trecută, percheziţii de amploare, la evazioniştii de carne din Bucureşti, Ilfov şi Constanţa. Mascaţii au descins la locuinţele mai multor suspecţi şi la anumite restaurante de lux, hipermarketuri şi carmangerii.

Perchezitii la APIA, miercuri dimineata
Percheziţii la APIA, miercuri dimineaţă
Foto: max-media.ro

Noaptea trecută, în Constanţa, Bucureşti şi Ilfov au avut loc percheziţii de amploare la evazioniştii de carne. Potrivit Antena 3, descinderile au avut loc la locuinţele mai multor suspecţi şi la anumite restaurante de lux, hipermarketuri şi carmangerii. În acest caz, 15 persoane au fost duse la audieri, iar 12 dintre ele sunt urmărite penal. Pentu cinci dintre suspecţi a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. Totodată, politistii au confiscat trei tone de carne de vită depozitată în locuinţa unuia dintre suspecţi, în localitatea ilfoveană Popeşti Leordeni.

Potrivit Realitatea TV, din cele 5 persoane, pe numele cărora au fost emise ordonanţe de retinere 24 ore, 2 sunt şoferi ai firmei de carne, 2 sunt angajaţi ai restaurantelor, iar unul a fost şofer al firmei de carne. Conform aceleiaşi surse, cei 5 ar putea fi arestaţi pentru 30 de zile pentru delpidare şi evaziune fiscală.

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Sector 6 au confiscat 15.500 de euro, 110.000 de lei şi 3,5 tone de carne în urma celor şapte percheziţii organizate, marţi seară, pentru destructurarea unei reţele specializate în evaziune fiscală, potrivit Poliţiei Capitalei.

În cursul zilei de marţi, 27 mai a.c., poliţiştii Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au pus în aplicare şapte mandate de percheziţie, reuşind destructurarea unui grup specializat în comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

În fapt, în perioada aprilie – mai a.c., poliţiştii bucureşteni au documentat activitatea infracţională a unui grup format din 11 persoane, o femeie şi 10 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 51 de ani, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Poliţiştii Capitalei au prins în flagrant doi dintre membrii grupului, în timp ce transferau dintr-o autoutilitară în alta, proprietăţi ale două societăţi comerciale diferite, cantitatea de 1.200 kg carne.

Concomitent cu această acţiune, au fost efectuate un număr de şapte percheziţii la adresele de domiciliu ale celor doi bănuiţi prinşi în flagrant, în mun. Bucureşti şi jud. Ilfov, precum şi la sediile a patru societăţi comerciale despre care existau date şi informaţii că ar fi implicate în activităţi infracţionale.

Astfel, au fost identificate şi ridicate înscrisuri, sumele de 15.500 de euro, respectiv 110.000 de lei şi trei unităţi de calcul portabile, fiind identificată şi indisponibilizată cantitatea de 3.500 kg carne de diferite sortimente, ce nu avea documente de provenienţă. Totodată, au fost indisponibilizate două autoturisme folosite de membrii grupului.
De asemenea, au fost puse în executare 15 mandate de aducere pe raza municipiului Bucureşti, judeţului Ilfov şi judeţului Constanţa.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 400.000 de euro.

Poliția Capitalei continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Etichete: carne, delapidare, evaziune fiscală, percheziţii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE