PERCHEZIŢII de amploare în Bucureşti, la persoane bănuite de înşelăciune prin metoda "Accidentul"Poliţiştii bucureşteni au descins, marţi dimineaţă, la persoane bănuite de înşelăciune prin metoda "Accidentul". La acţiune participă peste 500 de poliţişti.

Perchezitii in Bucuresti
Perchezitii in Bucuresti
Foto: cugetliber.ro

Prejudiciul în acest caz se ridică la circa 100.000 de euro.

Peste 500 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, pun în aplicare, marţi dimineaţă, trei mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi una în incinta unui penitenciar situat pe raza judeţului Giurgiu şi pun în executare 58 de mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune prin „metoda accidentul".

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, în perioada 2014 – 2015, au comis mai multe infracţiuni de înşelăciune, aceştia asumându-şi în mod nejustificat calitatea de fiu sau avocat al fiului persoanelor vătămate, care ar fi fost implicat într-un accident rutier cu victime, pretinzându-le acestora diferite sume de bani.

Prejudiciul estimat rezultat din activitatea infracţională este de 100.000 de euro.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Secţiilor 25 şi 22.

"Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române precum şi de sprijinul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Călăraşi, Ilfov şi Giurgiu.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Etichete: înşelăciune, metoda accidentul, percheziţii, perchezitii bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE