PERCHEZIŢII de amploare în Capitală şi 5 judeţe la studiourile de VIDEOCHAT.SECHESTRU de 15 mil. USDPoliţiştii au demarat, marţi, 93 de percheziţii la studiourile de videochat din Bucureşti şi alte 5 judeţe. Oamenii legii pun în executare 9 mandate de aducere, pentru destructurarea a patru grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală și spălare de bani. În cauză va fi instituit sechestru asigurator asupra a peste 15.000.000 de dolari americani, aflați în conturile bancare ale persoanelor bănuite, dar şi asupra a 5 locuinţe şi 6 autoturisme.

PERCHEZITII de amploare in Capitala si 5 judete la studiourile de VIDEOCHAT.SECHESTRU de 15 mil. USD
PERCHEZIŢII de amploare în Capitală şi 5 judeţe la studiourile de VIDEOCHAT.SECHESTRU de 15 mil. USD

Poliţia Română efectuează, la această oră, 93 de percheziții domiciliare, pentru destructurarea a patru grupări infracționale bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul prestării de servicii de tip ,,video chat". Va fi instituit sechestru asigurator asupra a peste 15.000.000 de dolari americani, aflați în conturile bancare ale persoanelor bănuite.

La data de 17 martie a.c., aproape 400 de poliţişti efectuează 93 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Buzău, Bacău, Sibiu, Timiș și Ilfov și pun în executare 9 mandate de aducere, pentru destructurarea a patru grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală și spălare de bani, în legătură cu activități de tip ,,video chat", se arată într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Acțiunea se desfășoară sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice și a Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Din cercetări a reieșit că, prin conturile deschise la 2 societăţi bancare, persoanele bănuite ar fi efectuat operaţiuni financiare de peste 300.000.000 de dolari americani.

De asemenea, sunt efectuate cercetări în legatură cu o societate de tip ,,off shore", care ar fi intermediat plăţi externe şi care ar fi ajutat membrii grupărilor la sustragerea de la plata impozitelor aferente veniturilor obţinute pe teritoriul României.

În cauză, urmează a fi instituit sechestru asigurator asupra a peste 15.000.000 de dolari americani, aflați în conturile bancare ale persoanelor bănuite, precum și asupra a 5 locuințe și 6 autoturisme.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române și al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Activitățile se desfăşoară în patru dosare penale, instrumentate de polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice și Direcției de Investigații Criminale - Inspectoratul General al Poliției Române, sub conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Etichete: Bucureşti, percheziţii, sechestru, videochat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h