PERCHEZIȚII în REDACȚIA ADEVĂRUL. Cristian Burci, RIDICAT de procurori. Două persoane, REŢINUTEProcurorii DIICOT l-au ridicat, miercuri, pe omul de afaceri Cristian Burci, proprietarul Adevărul Holding și Prima TV, într-un dosar în care se efectuează patru percheziții, dintre care una la o redacție de ziar. Acesta este suspectat de evaziune fiscală de 8 milioane de euro şi devalizare a producătorului de vagoane Romvag din Caracal.  Ion Dinoiu şi Wilson Stancu au fost reţinuţi în dosarul în care este cercetat şi Cristian Burci.

UPDATE 22.19 Procurorii DIICOT de la Biroul Teritorial Olt i-au reţinut, miercuri seară, pentru 24 de ore, pe Ion Dinoiu şi Wilson Stancu, în dosarul în care este cercetat şi Cristian Burci, pentru delapidarea Romvag Caracal, potrivit unor surse judiciare citate de news.ro. Ion Dinoiu a fost director la Romvag și, în prezent, candidat la Primăria Caracal din partea UNPR.

UPDATE 16.10 Omul de afaceri Cristian Burci a fost adus pentru audieri la Slatina, la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Olt, într-un dosar privind constituirea unui grup infracțional. De asemenea, la audieri a fost adus și un fost director al Romvag Caracal, Ion Dinoiu, precum și alte persoane apropiate lui Cristian Burci. La sediul DIICOT din Slatina au fost predate mai multe pachete cu documente.

UPDATE 13.05 Redacţia Adevărul precizează că percheziţiile făcute miercuri dimineaţă de procurorii DIICOT nu au vizat publicaţia şi că acţiunea anchetatorilor a avut ca obiect foste afaceri ale lui Cristian Burci, din domeniul feroviar, înstrăinate anterior achiziţionării Adevărul Holding.

"Ancheta efectuată de DIICOT asupra omului de afaceri Cristian Burci nu vizează Societatea Adevărul Holding sau vreuna dintre mărcile deţinute de acesta, cum ar fi ziarele Adevărul, Click!, revistele Historia, Dilema Veche precum şi restul publicaţiilor din Adevărul Holding. Ancheta în cauză vizează foste afaceri ale domnului Cristian Burci, afaceri din cu totul alt domeniu, anume cel feroviar, afaceri pe care domnul Cristian Burci le-a înstrăinat înainte de a achiziţiona societatea Adevărul Holding în vara anului 2012", precizează Adevărul.

De asemenea, menţionează că ancheta în cauză vizează foste afaceri lui Cristian Burci, afaceri din cu totul alt domeniu, anume cel feroviar, afaceri pe care domnul Cristian Burci le-a înstrăinat înainte de a achiziţiona societatea Adevărul Holding în vara anului 2012.

"Reamintim faptul că Societatea Adevărul Holding se află în insolvenţă încă de la sfârşitul anului 2012, motiv pentru care, în conformitate cu legislaţia în vigoare, întreaga activitate financiară este strâns monitorizată de instituţii precum ANAF, Societăţi de Reorganizare, Comitetul Creditorilor, etc", se mai arată pe site-ul publicaţiei.

UPDATE 12.55 DIICOT informează, într-un comunicat de presă, că procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Biroul Teritorial Olt efectuează cercetări față de un număr de zece suspecți pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, spălare de bani, instigare la spălare de bani, instigare la evaziune fiscală, abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, delapidare cu consecințe deosebit de grave, instigare la delapidare cu consecințe deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2006 și până în prezent membrii grupului infracțional au creat un prejudiciu SC R. S.A, prin săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și delapidare, în valoare de 7.099.000 euro și 3.811.756 lei, constând în introducerea în circuitele comerciale a unor persoane fizice și societăți comerciale la care suspecții dețineau acțiuni sau erau controlate în totalitate de către persoane apropiate ale acestora.

Suspecții au reciclat diferite sume de bani care proveneau din infracțiuni, în cuantum de 18.099.000 euro și 3.811.756 lei, iar prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile și evidențierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au avut la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive au creat un prejudiciu statului român în sumă de 25.646.825 lei.

La data de 27 aprilie 2016 procurorii D.I.I.C.O.T — B.T. Olt împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul au efectuat un număr de 4 percheziții pe raza municipiului București și a localităților Chiajna și Corbeanca.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Procurorii DIICOT efectueaza două perchezitii domiciliare, în locuința lui Cristian Burci, cel care controlează grupul de presă Adevărul Holding şi Prima TV şi în casa administratorul special al firmei insolvente, Denisa Turcu si la două sedii de firmă, Romvag Caracal şi Adevărul Holding.

Prchezițiile au loc inclusiv la redacția cotidianului Adevărul.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, în acest dosar se efectuează cercetări față de 9 suspecți, printre care se află patronul cotidianului Adevărul, Cristian Burci, și Denisa Turcu — fost administrator special la Adevărul Holding, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, delapidare, evaziune fiscală, instigare la delapidare cu consecințe deosebit de grave în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani în formă continuată și instigare la evaziune fiscală.

La sediul DIICOT — Biroul Teritorial Olt vor fi aduse la audieri 12 persoane.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat faptul că membrii acestui grup de criminalitate organizată, prin activitatea desfășurată din anul 2006 până în prezent, au creat un prejudiciu SC Romvag SA Caracal prin abuz în serviciu și delapidare în valoare de 7.099.000 euro și 3.811.756 lei.

 

În aceeași perioadă, prin introducerea în circuitele comerciale de persoane și societăți la care dețineau acțiuni sau erau deținute în totalitate de persoane apropiate, membrii grupului au reușit să recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infracțiuni, în cuantum de 18.099.000 euro și 3.811.756 lei.

Conform surselor judiciare, în ceea ce privește infracțiunea de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală, grupul condus de Cristian Burci, prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile și evidențierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, a creat un prejudiciu statului român de 25.646.825 lei.

Etichete: diicot, dosar evaziune fiscala, percheziţii, percheziţii DIICOT, redactia adevarul, ziarul adevarul

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE