Percheziţii DIICOT la un grup care obliga copiii să cerşească şi să fure în Disneyland ParisDIICOT  a făcut percheziţii, joi, împreună cu autorităţile franceze, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și furt calificat. Membrii grupului exploatau copii, punându-i să cerşească sau să fure în Disneyland Paris sau în trenuri.

Perchezitii DIICOT la un grup care obliga copiii sa cerseasca si sa fure in Disneyland Paris
Percheziţii DIICOT la un grup care obliga copiii să cerşească şi să fure în Disneyland Paris
Foto: dailymail.co.uk

În paralel, pe teritoriul Franței au avut loc 4 percheziții domiciliare, transmite Agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2014 — 2015, membrii grupului au racolat persoane din România pentru a se deplasa cu mai mulți copii minori pe teritoriul Franței, unde aceștia erau exploatați prin obligarea la practicarea cerșetoriei și la furturi din buzunare.

S-a reținut că activitatea infracțională s-a desfășurat în principal în parcul de distracții Disneyland Paris, în trenurile de mare viteză care circulă pe teritoriul Franței (TGV) și în zone foarte aglomerate (metrou, piețe publice).

Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că minorii obțineau în anumite zile sume de bani de până la 7.000 de euro.

Acțiunea a fost realizată împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigații Criminale, trei anchetatori francezi precum și ofițerul de legătură al Jandarmeriei Franceze la București.

Etichete: cerşit, disneyland, furt, Paris

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE