Percheziții DNA la UMF Iaşi. Procurorii DNA au ridicat documente de la Ministerul Educaţiei UPDATEProcurorii DNA au efectuat, marți, cinci percheziții în municipiile București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, dintre care patru vizează sediile unor instituții publice, într-un dosar privind fapte comise în 2015. Procurorii au descins la sediul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Iaşi, fiind vizate înmatriculările studenţilor străini.

Perchezitii in Bucuresti si in tara
Percheziții în București și în țară

UPDATE 13.15 Procurori ai Direcției Naționale Anticorupție s-au aflat marți dimineață la sediul Ministerului Educației, unde au solicitat documente referitoare la admiterea studenților străini la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași în anul universitar 2015 - 2016.

"Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice colaborează cu procurorii DNA pentru bunul mers al anchetei pe care aceştia o derulează. În acest sens, au fost puse la dispoziţia procurorilor documentele solicitate, respectiv informaţii referitoare la admiterea studenţilor străini la Universitatea de Medicină şi Farmacie ,,Grigore T. Popa" din Iaşi, pentru anul universitar 2015-2016. Nu în ultimul rând, la solicitarea anchetatorilor, a fost pusă la dispoziţie şi corespondenţa cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T.
Popa" din Iaşi, cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş" din Timişoara şi cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu" din Cluj Napoca. Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a furnizat documentele solicitate şi va răspunde oricărei alte solicitări, pentru bunul mers al anchetei
DNA",
precizează ministerul, într-un comunicat de presă.

UPDATE 11.20 Procurorii Direcției Naționale Anticorupție ridică documente de la Ministerul Educației în dosarul în care au loc percheziții în București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, printre locații fiind și Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași. Verificări au loc și la alte Universități de medicină din țară.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în anul 2015.

''Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2015. În cursul zilei de 15 martie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate în municipiile: București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, din care patru sunt sediile unor instituții publice'', informează DNA într-un comunicat.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, ă printre instituţiile publice unde se fac percheziţii este şi cel al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi.

Percheziţii au loc şi la sediile UMF din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, de unde sunt ridicate de asemenea documente.

Scandalul privind înmatriculările studenţilor străini la UMF Iaşi a început în toamna anului trecut. Atunci, conducerea universităţii a recunoscut că au apărut probleme privind dosarele de înmatriculare ale studenţilor străini.

Etichete: Bucureşti, DNA, perchezitii bucuresti, percheziţii DNA, procurorii DNA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h