Șeful RA-APPS, Gabriel Surdu, REȚINUT de DNADNA a efectuat patru percheziţii, miercuri, în Bucureşti şi Prahova, într-un dosar de corupţie. Una dintre percheziţii a avut loc loc la sediul RA-APPS din Bucureşti. Vizat de anchetă este şi directorul instituţiei, Georgian Surdu, pentru infracțiunea de cumpărare de influență. Directorul a fost adus, miercuri după-amiază, la audieri la DNA. UPDATE Gabriel Surdu a fost reținut pentru 24 de ore. Șeful RA-APPS este acuzat de fapte de corupție și cumpărare de influență.

UPDATE 18:10 Șeful RA-APPS, Gabriel Surdu, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA și urmează să fie dus, joi, în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, potrivit Realitatea TV. Gabriel Surdu, este acuzat de fapte de corupție în perioada 2013-2014 și de cumpărare de influență.

CITEȘTE ȘI: Ce avere are bugetarul Gabriel Surdu, șef la RA-APPS din 2007

Potrivit procurorilor, Surdu i-ar fi cerut președintelui Consiliului Județean Buzău, Gabriel Bîgiu, în vara anului 2013, să-i faciliteze obținerea unor contracte de lucrări în comuna Ghergheasa, județul Buzău. Atunci Gabriel Bîgiu s-ar fi ales cu 8% din valoarea contractului.

Este vorba de un contract de reabilitarea rețelei de apă și de modernizare a stației de epurare din comuna Ghergheasa.

Gabriel Surdu este în funcția de director general al RA-APPS din 2007.

Procurorii DNA anunţă, printr-un comunicat de presă, că miercuri, 29 aprilie 2015, efectuează percheziții domiciliare în 4 locații situate în municipiul București și județul Prahova, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. Percheziţiile au loc într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2013 – 2014, adaugă DNA.

Conform Realitatea Tv, ancheta în vizează pe directorul instituţiei Georgian Surdu.

Potrivit unor surse judiciare citate de rtv.net, directorul RAAPPS, Gabriel Surdu, i-a cerut în 2013 preşedintelui Consiliului Județean Buzău Marian Cristinel Bîgiu să-i faciliteze obținerea unor contracte de lucrări în județul Buzău pentru SC CONSTRUCT CO GROUP SRL. Şeful CJ Buzău s-a conformat şi a intervenit pentru obţinearea unui contract de lucrări pentru SC CONSTRUCT CO GROUP SRL, în comuna Ghergheasa. În schimbul intervenției sale pe lângă primarul localității Ghergheasa, Bîgiu a primit 8% din valoarea contractului.

Aceleaşi surse au precizat că menţionat că SC CONSTRUCT CO GROUP SRL era condusă de Gabriel Surdu printr-un intermediar. 

 

 

Etichete: corupţie, perchezitii bucuresti, percheziţii DNA, rapps

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE